به گزارش نکته آنلاین ؛ آیین آغاز بهره برداری از ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر امروز با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران، معاون امور اقتصادی استاندار، مدیران کل شیلات استان های مازندران ، گیلان و گلستان، زارعی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل تعاون کار […]
به گزارش نکته آنلاین ؛ آیین آغاز بهره برداری از ذخایر ماهیان استخوانی دریای خزر امروز با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رییس سازمان شیلات ایران، معاون امور اقتصادی استاندار، مدیران کل شیلات استان های مازندران ، گیلان و گلستان، زارعی نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، مدیر کل تعاون کار و رفاه اجتماعی، و دیگر مسئولین و صیادان در ساحل ساری برگزار شد.
مدیر کل شیلات مازندران در این مراسم با اشاره به اینکه فراهم کردن شرایط امن برای صیادان قانونی یکی از وظایف شیلات است گفت : توسعه ماهیان خاویاری در اراضی ساحلی با مشارکت جامعه صیادی ، توسعه پرورش قفس ماهی و توسعه تکثیر طبیعی از برنامه های مهم است.
قاسم کریم زاده افزود: یکی از اقدامات مهم شیلات هم تکثیر طبیعی و نیمه مصنوعی ماهیان استخوانی به خصوص ماهی سفید و کپور است.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت ۲ مرکز در شیلات شهید رجایی و باهنر کلاردشت بیان داشت: سالانه ۱۰۰ میلیون قطعه ماهی بازسازی و تکثیر و در آبهای شیلاتی مازندران رهاسازی می شوند.
این مسئول با اشاره به طرح های حمایتی از شرکت های صیادی اظهار کرد: بنزین یارانه ای و تسهیلات دو میلیارد تومانی برای خرید ادوات در اختیار تعاونی ها قرار گرفت.
مدیرکل شیلات مازندران افزود: صید سال گذشته ماهیان استخوانی در دریای خزر ۶۴۰ میلیارد تومان ارزش اقتصادی داشت که در مقایسه با پارسال ۲۱۰ درصد رشد داشت.
کریم زاده با اشاره به اینکه میزان تولید آبزی پرورشی و آبزیان دریایی مازندران ۱۰۴ هزار تن است، گفت : مازندران رتبه اول آبزیان دریایی را در شمال کشور دارد و بیش از ۱۸ هزار تن میزان تولید در این بخش است.
مدیرکل شیلات مازندران با بیان اینکه فصل صید ماهیان استخوانی دریای خزر از امروز شروع شده است، گفت: امیدواریم امسال نیز همچون سنوات گذشته با تعامل و همکاری خوب جامعه صیادی و نیز یگان حفاظت منابع آبزیان استان و شیلات بتوانیم با صید مطلوب جامعه صیادی بخشی از پروتئین مورد نیاز جامعه را تامین کنیم.
سیدحسین حسینی رییس شیلات ایران گفت: بیمه صیادان و سختی شغل صیادی و افزایش سهم دولت در پرداخت حق بیمه پی از ۲۵ سال عملیاتی شده طی هفت ماه مصوبه مجلس گرفته شده است.
وی افزود: ارزانسازی و فرهنگسازی دو بال آبزی مصرفی و تبلیغ مصرف غذای سالم است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: صنعت شیلات اگر تکبعدی پیش رود با مشکل مواجه میشود و باید چندوجهی دیده شود و توسعه آبزی پروری در دستور کار قرار گیرد.
حسینی بیان کرد: الویت اول سرمایه گذاری وزارت جهاد موضوع شیلات است و یکی از مواد مهم امنیت غذایی ، توسعه آبزی پروری
حسینی تأکید کرد: همان گونه که از مزرعه کشاورزی محافظت میشود همان گونه نیز باید از مزرعه دریا حفاظت شود و ماهیگیری مسئولانه اتفاق افتد.
رئیس سازمان شیلات ایران اشاره کرد: یکی از موارد مهم در امنیت غذایی توسعه آبزیپروری است و تولید در این بخش باید افزایش یابد.
حسینی مطرح کرد: آبزیان بهشدت میتواند نقشآفرینی کند و امنیت غذایی را پدید آورد.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در استانهای شمالی با دارابودن سواحل بسیار خوب بهرهبرداری نمیشود.
منصورعلی زارعی افزود: روزگاری ۵۰۰ تن خاویار از دریا برداشت میکردیم؛ اما امروز شرایط خوب نیست.
وی خاطرنشان کرد: میزان بهرهوری از دریا مطلوب نیست و اقتصاد دریا پایه همچنان مغفول مانده است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در این دولت، دیپلماسی اقتصادی فعال و ارتباطات خوبی با کشورهای همسایه در حوزه اقتصاد دریایی آغاز شده است.
زارعی اظهار کرد: مجلس پیگیر بیمه صیادان است و موافق آن است و دولت باید آن را اجرا کند.
وی اعلام کرد: در حال حاضر، ۲۵ درصد تجهیزات ماهی در قفس، وارد میشود و در برنامه هفتم باید میزان برداشت به دو میلیون و ۸۰۰ هزار تن برسد.
نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی گفت: یکی از مشکلات عدیده موضوع تغییر کاربری جهت آبزیپروری است.
زارعی گفت: حدود ۲۸ هزار هکتار پرورش ماهیان سردابی و گرمابی داریم که متاسفانه سرمایهگذار وجود دارد؛ اما مشکل تغییر کاربری است
وی بیان کرد: سرانه مصرف ماهی و پروتئین دریا در حالی در جهان ۲۰ کیلو است که این میزان در استان مازندران ۱۳ کیلو است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران گفت: افزایش ۱۵ هزار تنی محصولات شیلاتی در مازندران از اهداف سال جاری رونق و رشد اقتصادی استان است.
حسن خیریانپور اظهار کرد: امسال به نام سال مهار تورم و رشد تولید نامگذاری شد و یکی از ظرفیتهای تولید قطعاً ظرفیت شیلات استان است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران خاطرنشان کرد: مسایل صیادان و ابزی پروران مازندران در کارگروه رفع موانع تولید استان به صورت ویژه گره گشایی و درحال بررسی است.
وی افزود :۴۷ فرصت سرمایهگذاری در حوزه شیلات احصاء شد که یکی از آن موارد ظرفیت پرورش در قفس است.
این مسئول ادامه داد: مازندران در حوزه تکثیر و رها سازی بچه ماهی در دریای خزر نقش محوری در ماموریت حفظ ذخایر این دریا دارد.
وی ادامه داد : شیلات ما با ۳ هزار و ۸۰۰ واحد آبزیپروری باید به ۴ هزار واحد برسد و توسعه آبزیپروری و رشد تولید باید محقق شود.
این مسئول افزود: پرورش ماهیان خاویاری یک ظرفیت مهم در صادرات است که دارای ۱۲ مشتقات است که تماماً صادرات محور و ارزآور است.
خیریانپور گفت: واحدهای بالای ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی متوقف شدند و در صدد برای تکمیل این واحدها تا پایان امسال هستیم تا به مدار تولید اضافه شوند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران عنوان کرد :: ۴۷ فرصت سرمایهگذاری در حوزه شیلات احصا شد که یکی از آن موارد ظرفیت پرورش در قفس است که باید موردتوجه قرار گیرد.
وی یادآور شد: باید در حوزه فناوریها و صنایع تبدیلی محصولات شیلاتی اقدام عملیاتی صورت گیرد و نیازمند تقویت جدی است.
رئیس و مدیرعامل اتحادیه تعاونی ماهیگیران پره استان مازندران در گفتگویی اظهار کرد : صیادان عضو ۱۳ شرکت تعاونی پره در میانکاله واقع در شرق استان مازندران از هفدهم مهر ماه با پهن کردن تورهای ماهیگیری در آبهای ساحلی دریای خزر، فصل صید و صیادی را به صورت رسمی آغاز کردند.
خشایار نوایی ضمن قدردانی ازحضور و همراهی رییس شیلات ایران، مسئولین استانی و پیگیریهای مدیرکل شیلات استان درحمایت از حوزه صید و صیادی و صیادان استان افزود: امسال هفت میلیارد تومان بابت حمل و جابجایی بچه ماهی ها برای رها سازی در رودخانه های استان هزینه شده است.
این مسئول یکی از اقدامات جدی این اتحادیه را ایجاد ۵۶ استخر پرورش بچه ماهی در کنار سواحل اعلام کرد که ۲۸میلیون قطعه بچه ماهی از این طریق تولید و در همان منطقه رها سازی شد.
مدیر عامل اتحادیه تعاونی ماهیگیران پره مازندران با اشاره به نبود کارخانه تولید تور ماهیگیری در استان بیان داشت: هر شرکت تعاونی در فصل ماهیگیری به سه تن تور نیاز دارد که متاسفانه هر ساله در اثر طوفان های ناگهانی و غیر قابل پیش بینی دریا، وجود لنگرهای غیر مجاز و همچنین وضعیت نامناسب کف دریا به لحاظ وجود نخاله و آشغال های رهاشده دردریا سبب پارگی تورها می شود.
نوایی تصریح کرد: ۷۰ درصد هزینه هر شرکت تعاونی مربوط به خرید تور و طناب ماهیگیری دانست و طناب و تورهای ماهیگیری از ملایر تهیه می شود و یا وارداتی از کشور چین است که هر کیلو تور از ۲۷۰ هزار تومان سال گذشته امسال به ۴۷۰ هزار تومان و هر کیلو طناب از ۵۰ هزار تومان به ۱۵۰ هزار تومان افزایش یافته است.
این مسئول ضمن اظهار امیدواری از برگشت ماهیان رها سازی شده به تور ماهیگیران افزود : درحال حاضر مسایل تامین سوخت برای قایق های موتوری و تراکتور با هماهنگی شیلات حل و فصل شده اما سرمایه در گردش شرکت های تعاونی برای خرید ادوات صیادی کم است.
نوایی با اشاره به اینکه صید ماهیان استخوانی در فصل صید سال گذشته در مازندران ۹۸ درصد رشد داشته است؛ گفت : پارسال سه هزار و۳۲۳ تن انواع ماهی استخوانی به خصوص سفید، کفال و کپور به ارزش ۶۴۰ میلیارد تومان صید شد که به لحاظ درآمدی نسبت به سال ۱۴۰۰ حدود سه برابر بیشتر شده بود.
وی اظهار کرد : گونه های کفال، ماهی سفید و کپور عمده ترین ماهیان استخوانی دریای خزر هستند.
اتحادیه تعاونی ماهیگیران پره استان با ۵۴ شرکت تعاونی صیادی و حدود ۴۰۰۰ نفرصیاد نقش مهمی در تامین بخشی از پروتئین موردنیاز جامعه، درآمدزایی و اشتغال دارند که امیدواریم صید خوبی درفصل بهره برداری آتی داشته باشیم.