ساری – یک‌کنشگر در حوزه محیطی زیست و کشاورزی گفت: مدیریت پسماند در شمال باید جدی گرفته تا از ورود شیرابه ها به سفره های زیرزمینی جلوگیری شود. به گزارش خبرگزاری مهر، محمد درویش ظهر شنبه در نشست علمی تخصصی تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی، چالش‌ها و راهکارها که با حضور تعدادی از کنش‌گران و اساتید […]

مدیریت پسماند در شمال جدی گرفته شود

ساری – یک‌کنشگر در حوزه محیطی زیست و کشاورزی گفت: مدیریت پسماند در شمال باید جدی گرفته تا از ورود شیرابه ها به سفره های زیرزمینی جلوگیری شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد درویش ظهر شنبه در نشست علمی تخصصی تعادل‌بخشی منابع آب زیرزمینی، چالش‌ها و راهکارها که با حضور تعدادی از کنش‌گران و اساتید دانشگاه و دانشجویان و تعدادی از مدیران شرکت آب منطقه‌ای مازندران در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری برگزار شد، اظهار کرد: برای پیشگیری از ورود شیرابه‌ها به منابع آب زیرزمینی لازم است که مدیریت پسماند جدی گرفته شود و تصفیه‌خانه‌های فاضلاب در شمال کشور داشته باشیم تا شیرابه‌ها وارد سفره‌های زیرزمینی نشوند.

چی افزود: مازندران یکی از استان‌های راهبردی ایران است که مجموعه مواهب طبیعی موجود در این استان برای اغلب ساکنان خاورمیانه غبطه‌برانگیز است. مردم ساکن این منطقه با توجه به شرایط طبیعی و اقلیمی باید شادترین مردم جهان باشند. اما در واقعیت این‌طور نیست، چون این مواهب در شمال کشور منتهی به رفاه و سرمایه نشد.

عضو بازنشسته هیئت علمی مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور خاطرنشان کرد: سال‌هاست که در زمینه ناترازی آب انگشت اتهام را به سمت بخش کشاورزی می‌گیریم. گفته می‌شود کشاورزی ۸۰ درصد منابع آب کشور را می‌بلعد و به این نسبت ثروت تولید نمی‌کند. متأسفانه این هجمه متوجه بخش کشاورزی ما است و هموطنان کشاورز همیشه گوشه رینگ بودند و نتوانستند از مرام و تخصص و کسب و کارشان در راستای تاب‌آوری ایران دفاع کنند.

درویش با اشاره به بودجه ۹۸.۵ میلیارد دلاری کشور در سال جاری، افزود: هلند حدود ۲۰ هزار کیلومتر کمتر از نوار شمالی کشور ما مساحت دارد، اما دومین صادرکننده محصولات کشاورزی است که پارسال ۱۲۵ میلیارد یورو صادرات کشاورزی داشت. یعنی فقط صادرات کشاورزی هلند از کل بودجه کشور ما بیشتر است. چون با استفاده از روش‌های نوین از محدودیت‌های منابع آب و خاک عبور کرد.

وی گفت: وقتی می‌شود با کشاورزی در هلند چنین ثروتی را به ارمغان آورد پس اینجا هم می‌توان چنین نتیجه‌ای گرفت. اما در چند دهه اخیر یک جای راه را اشتباه رفتیم و امروز می‌بینیم که یک گسستگی بزرگ در این حوزه وجود دارد.

پژوهشگر و کنشگر حوزه محیط زیست کشور با بیان این‌که مدیریت منابع و مصارف اصل مهم در توسعه‌یافتگی است، افزود: کشور توسعه‌نیافته کنگو یک هکتار بیابان هم ندارد و سومین رودخانه پرآب جهان با یک‌هزار و ۳۱۰ میلیارد مترمکعب آورد در آن قرار دارد. اما از ناامن‌ترین و فقیرترین کشورهای جهان است، یکی از متزلزل‌ترین نظام‌های سیاسی جهان را دارد و فقر و جرم در آن بیداد می‌کند. در مقابل می‌بینیم کشوری مانند امارات متحده عربی که حتی یک هکتار جنگل ندارند و منابع آبی‌اش بسیار محدود است، GDP بسیار بالایی و رشد اقتصادی درخوری دارد.

درویش خاطرنشان کرد: ما با بد مصرف کردن منابع آبی در سه دهه اخیر همه زحمات گذشتگان‌مان در حفظ منابع آب را بر باد دادیم. کاری که در ۳۰ سال اخیر با منابع آبی کشور شد در ۲۵ هزار سال اخیر بی‌سابقه است.

وی با بیان این‌که قوانین خوبی در کشور برای حوزه محیط زیست و آب وجود دارد، تصریح کرد: بر اساس سند امنیت ملی غذایی که سال ۱۴۰۲ تصویب و ابلاغ شد، باید تا افق ۱۴۱۱ حدود ۳۰ میلیارد متر مکعب مصرف آب را کم کنیم.

این کنش‌گر حوزه محیط زیست افزود: برای حل چالش‌های محیط زیستی باید همه در کنار هم مطالبه‌گر باشیم تا بتوانیم نتیجه بگیریم. کار و مسیر بسیار دشوار است، اما برای ایران باید کنار هم بایستیم و تلاش کنیم

کد خبر ۶۴۰۱۶۵۳