به گزارش خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، محمد بذرافشان مدیرکل آموزش فنی و حرفهای هرمزگان در نشست خبری به مناسبت هفته ملی مهارت (۳۱ تیر تا ۶ مرداد) با تشریح برنامهها و دستاوردهای این ادارهکل با گرامیداشت هفته ملی مهارت، اظهارکرد: مهارت یک نیاز اجتنابناپذیر برای هر جامعهای است و آموزش مهارتی یکی از ارکان اساسی در مسیر توسعه پایدار کشور محسوب میشود.
وی افزود: بر اساس مطالعات جهانی هر سال آموزش مهارتی میتواند منجر به رشد ۱۰ درصدی درآمد افراد و افزایش ۳ درصدی بهرهوری شود، بنابراین مهارتآموزی نقشی کلیدی در رشد فردی، کارآفرینی، توسعه اقتصادی و ارتقای بهرهوری دارد.
بذرافشان با اشاره به تغییر رویکردها در نظام مهارتی کشور عنوان کرد: نگاه ما دیگر عرضهمحور نیست، امروز بر اساس نیاز بازار کار و با مشارکت بخش خصوصی و صنایع دورهها طراحی و اجرا میشوند؛ وجود بیش از ۴۵۰ آموزشگاه فنی و حرفهای آزاد در استان هرمزگان خود گواه این تغییر نگاه است.
راهاندازی کنسرسیوم مهارتی وی به سه مکانیزم کلیدی آموزش در نظام مهارتی اشاره کرد و گفت: در کنار آموزشهای کارگاهی در مراکز دولتی و آموزشگاههای آزاد، امروز از مدل آموزش در محیط واقعی کار بهره میبریم؛ در این مدل که به استاد-شاگردی مدرن شناخته میشود کارآموزان با معرفینامه رسمی از ادارهکل در کارگاهها و بنگاههای اقتصادی آموزش میبینند ضمن آنکه بیمه حوادث برای این افراد نیز پیشبینی شده است.
مدیرکل فنی و حرفهای هرمزگان با اشاره به راهاندازی کنسرسیوم مهارتی استان گفت: این رویداد گام بزرگی در پیوند صنعت و مهارت است که تاکنون ۱۴ بنگاه اقتصادی بزرگ از جمله منطقه ویژه خلیج فارس، فولاد هرمزگان، آلومینیوم المهدی، پالایشگاه نفت ستاره خلیج فارس، نفت آفتاب و دیگر صنایع مهم استان به این کنسرسیوم پیوستهاند؛ هدف ما ارتقای سطح مهارت نیروی انسانی، نوسازی زیرساختهای آموزشی و گسترش اشتغال مؤثر در صنایع استان است.
وی این کنسرسیوم را ظرفیتی بینظیر دانست و تأکید کرد که این الگو میتواند در سطح ملی نیز توسعه یابد.
راهاندازی نخستین مرکز آموزش مهارتهای پیشرفته مدیرکل فنی و حرفهای هرمزگان همچنین از اجرای طرح «همنوا» خبر داد و گفت: در این طرح، مراکز فنی و حرفهای بهعنوان مراکز معین هنرستانها و مدارس مهارتی در محلات معرفی میشوند از مهر امسال، دانشآموزان میتوانند از تجهیزات فنی و حرفهای برای آموزشهای کاربردی استفاده کنند.
بذرافشان از راهاندازی نخستین مرکز آموزش مهارتهای پیشرفته در استان خبر داد و گفت: در هفته ملی مهارت کارگاههایی در حوزههایی مانند هوش مصنوعی، امنیت سایبری، اینترنت اشیاء و فناوریهای نوین افتتاح خواهد شد، این مراکز گامی در جهت تربیت نیروی کار آیندهمحور هستند.
وی در ادامه با اشاره به آغاز ثبتنام در چهل رشته مسابقات ملی مهارت گفت: ثبتنام تا دهم مرداد ادامه دارد و استقبال جوانان هرمزگانی در این دوره، نسبت به استانهای دیگر قابل توجه بوده است، تاکنون بیش از ۱۵۰ نفر ثبتنام کردهاند که این آمار نشانهای از تغییر نگرش عمومی نسبت به مهارت است.
توسعه زیرساختهای مهارتی وی همچنین گفت: در اسفندماه سال گذشته برای نخستین بار سومین المپیاد نوجوانان ایران در هرمزگان برگزار شد و نوجوانان استان در مسابقات ملی و بینالمللی مهارت خوش درخشیدند و موفق به کسب مدالهای طلا و نقره شدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای هرمزگان توسعه زیرساختهای مهارتی را از اولویتهای سال جاری برشمرد و گفت: در سال جاری عملیات اجرایی مرکز آموزش فنی و حرفهای شهرستان سیریک آغاز خواهد شد، همچنین پس از سالها راهاندازی مرکز آموزش فنی و حرفهای خواهران بندرعباس با رشتههای متنوع در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود: در غرب بندرعباس نیز برنامهریزی برای تأسیس مرکز دوم ویژه خواهران در حال انجام است تا آموزشهای رایگان فنی و حرفهای در اختیار بانوان این منطقه نیز قرار گیرد، راهاندازی مراکز فنی و حرفهای دولتی در مسکن مهر بندرعباس نیز یکی دیگر از اولویتهای مهم ما است.
برگزاری نمایشگاه توانمندیهای مهارتی بذرافشان همچنین از آغاز فرآیند رتبهبندی آموزشگاههای آزاد فنی و حرفهای خبر داد و گفت: این رتبهبندی بر اساس شاخصهایی همچون کیفیت آموزش، تجهیزات، عملکرد در آزمونها و افتخارات انجام خواهد شد؛ سیستم نظارت هوشمند نیز برای ارزیابی مستمر عملکرد این مؤسسات راهاندازی خواهد شد.
وی به اجرای طرح «کارآفن» در استان اشاره کرد و گفت: این طرح با هدف تبدیل ایده به درآمد در حوزه مهارت و توانمندسازی بانوان برای فروش محصولات مهارتی اجرا میشود.
بذرافشان از برگزاری نمایشگاه توانمندیهای مهارتی استان در هفته ملی مهارت خبر داد و افزود: این نمایشگاه فرصتی برای معرفی ظرفیتهای استان و ایجاد انگیزه برای ورود جوانان به مسیر مهارتآموزی است، آموزش فنی و حرفهای محدود به مشاغل صنعتی نیست؛ از طراحی طلا و جواهر تا آرایش و پیرایش، از فناوری اطلاعات تا صنایع غذایی همه اینها در دایره آموزشهای ما قرار دارند.
افتتاح مرکز TMC و اجرای طرح تابستانی مهارت وی همچنین از اصحاب رسانه خواست تا در تغییر نگاه جامعه به مهارتآموزی نقشآفرینی کنند و گفت: ما در حوزه آموزش مهارت حرفهای زیادی برای گفتن داریم و به آیندهای روشن در هرمزگان امیدواریم.
بذرافشان با اشاره به هیئت امنایی شدن دو مرکز فنی و حرفهای در بندرلنگه و بندرعباس در سال جاری گفت: این اقدام به افزایش بهرهوری و کیفیت خدمات آموزشی کمک خواهد کرد، همچنین افتتاح مرکز TMC با همکاری جهاد دانشگاهی و اجرای طرح تابستانی مهارت از ۱۵ تیر تا ۱۵ شهریور از دیگر برنامههای مهم امسال است.
وی در ادامه گفت: طبق آمار ۶۰ تا ۷۰ درصد از افرادی که موفق به اخذ مدرک مهارتی فنی و حرفهای میشوند وارد بازار کار میگردند، این آمار نشاندهنده اثربخشی واقعی آموزشهای ما در اشتغالزایی است.
مهارت رمز توسعه پایدار و اشتغال مؤثر مدیرکل آموزش فنی و حرفهای استان در پایان اظهار کرد: در چهار ماهه نخست امسال، ۱۴ هزار و ۹۰۲ نفر در ۱۹ گروه هدف معادل بیش از دو میلیون و ۳۸۰ هزار نفر-ساعت آموزش مهارتی دریافت کردهاند.
وی از تجلیل از آموزشگاههای برتر در حوزه مهارت در هفته ملی مهارت خبر داد و تأکید کرد: مهارت رمز توسعه پایدار و اشتغال مؤثر در استان هرمزگان است.
منبع خبر : خبرگزاری دانشجو | www.snn.ir
** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.
Wednesday, 23 July , 2025