«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی برای خروج از بنبست قانون خدمت سربازی و بحران فروپاشی کابینه، «یولی ادلشتاین» را به دلیل امتناع از پیشبرد این قانون از ریاست کمیته امور خارجی و دفاعی کنست برکنار کرد. این اقدام انتقادات گستردهای را از سوی مقامات نظامی و سیاسی در پی داشت. العالم – فلسطین اشغالی
به نقل از روزنامه صهیونیستی «اسرائیل هیوم»، کمتر از یک هفته پس از کنارهگیری احزاب حریدی (ارتدکس افراطی) از کنست به دلیل بحران قانون خدمت سربازی، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر این رژیم امروز (دوشنبه) برای جلوگیری از فروپاشی کابینه تصمیم گرفت «یولی ادلشتاین»، عضو کنست را از سمت ریاست کمیته امور خارجی و دفاعی برکنار کند.
در همین ارتباط، «اوفیر کاتس»، رئیس فراکسیون حزب لیکود در کنست، امروز (دوشنبه) در جمع گروهی از اعضای این فراکسیون اعلام کرد که تصمیم گرفته است درخواست برگزاری انتخابات برای ریاست کمیته امور خارجی و دفاعی کنست را بپذیرد. به گفته کاتس، انتخابات روز چهارشنبه (یکم مرداد)، مطابق با اختیاراتی که طبق قانون لیکود به او اعطا شده است، برگزار خواهد شد.
روز گذشته منابع نزدیک به نتانیاهو گفتند که وی به دنبال تصویب پیشنویس قانون خدمت سربازی با همکاری احزاب حریدی است و به فروپاشی کابینه و برگزاری انتخابات زودهنگام اجازه نخواهد داد.
به گزارش اسرائیل هیوم، وی برای خروج از این بن بست در اولین قدم، ادلشتاین را برکنار کند تا با انتخاب رئیس جدید کمیته در زمان تعطیلات کنست به راه حلی مناسب برای موضوع دست پیدا کند. این اقدام علیه ادلشتاین پس از آن آغاز شد که نتانیاهو از تصویب قانون معافیت از خدمت سربازی که مورد درخواست نمایندگان حریدی کنست با حمایت نمایندگان حزب لیکود بود، خودداری میکرد.
موتی کاستل، خبرنگار سیاسی شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی گزارش داد که حزب لیکود ادعا میکند که هنوز تصمیمی برای اخراج ادلشتاین گرفته نشده است، اما «به محض اینکه درخواستی مطرح شود» یک نماینده کنست اجازه دارد خود را به عنوان نامزد معرفی کند.
در حال حاضر «خانوخ میلویتصکی»، نیسیم واتوری، «بوعز بیسموت»، «عامیت هالوی»، «موشه سعدا» و «آویخای بوآرون» از اعضای کنست قصد خود را برای نامزدی ریاست این کمیته اعلام کردهاند. با این حال، طبق برآوردها، انتظار میرود میلویتصکی به سمت رئیس کمیته منصوب شود.
یکی از رسانههای نزدیک به احزاب حریدی به نام «کیپا» امروز گزارش داد که میلویتصکی به عنوان نماینده راستگرای افراطی، ادلشتاین را عامل به بنبسترسیدن قانون معافیت از خدمت سربازی میداند. وی در این رابطه گفت: ادلشتاین همواره علیه نتانیاهو و احزاب حریدی رفتاری خصمانه داشته است.
به گفته او، رئیس کمیتهای که توسط حزب لیکود به این سمت انتخاب شده است، نباید موضع و نظر لیکود را نادیده بگیرد.
وی در ادامه، خروج از بحران و حفظ ائتلاف تا پایان دوره فعلی کنست در اکتبر ۲۰۲۶ (مهر ۱۴۰۵) را کنارهگیری ادلشتاین عنوان کرد و گفت: هیچ راه حلی برای پیشبرد قانون خدمت سربازی بدون جایگزینی ادلشتاین وجود ندارد.
با این حال، برکناری رئیس کمیته امور خارجی و دفاعی کنست از سوی نتانیاهو موجی از انتقادات و مخالفتها را در سرزمینهای اشغالی برانگیخت.
در همین حال، «گادی آیزنکوت»، رئیس سابق ستاد کل ارتش رژیم صهیونیستی در واکنش به این اقدام گفت که تصمیم به برکناری ادلشتاین و انتصاب یک دستنشانده به نمایندگی از نتانیاهو به ریاست کمیته امور خارجی و دفاعی، ادامه بدبینی و بیمسئولیتی نخستوزیر است که مسئول شکست بزرگ اسرائیل در جنگ غزه محسوب میشود. وی افزود: همه این اقدامات به خاطر بقای سیاسی، آسیب رساندن به ارتش اسرائیل و ضربه به کنست به عنوان یک مرجع قانونگذاری است.
آیزنکوت خطاب به اعضای ائتلاف گفت: در حالی که نظامیان ما در جنگ جان خود را به خطر میاندازند، کابینه نتانیاهو به خاطر بقای شخصی و سیاسی، همچنان دست به اینگونه اقدامات میزند و امنیت اسرائیل را به خطر میاندزد.
«نفتالی بنت»، نخستوزیر سابق رژیم صهیونیستی که رقیب سرسخت نتانیاهو در انتخابات آینده محسوب میشود، در رابطه با این موضوع پاسخ داد: حزب لیکود با این اقدام به نظامیان اسرائیلی از پشت خنجر زد. فقط یک قانون در این حزب وجود دارد؛ هر کس که با قانون معافیت از خدمت سربازی حریدیها همکاری نکند، برکنار و اخراج میشود.
همچنین، «یائیر گولان»، رئیس حزب دموکراتهای رژیم صهیونیستی در واکنش به این اقدام خواستاری برکناری نتانیاهو و برگزاری انتخابات زودهنگام شد و گفت: نتانیاهو با اخراج ادلشتاین از ریاست کمیته امور خارجی و دفاعی راه را برای فرار از قانون خدمت سربازی هموار کرد. وی تصریح کرد: وقتی امنیت اسرائیل با منافع سیاسی او در تضاد باشد، نتانیاهو فقط خودش را انتخاب میکند.
با این حال، این اقدام نتانیاهو برخی از احزاب حریدی را نیز راضی نکرد و یکی از اعضای حزب «یهودیت توراتی متحد» به این روزنامه گفته است که این اقدام نتانیاهو، خودنماییای بیش نیست و نمیتواند بحران این موضوع را حل کند.
علاوه بر این، این اقدام نتانیاهو برای تطمیع احزاب حریدی خشم خانوادههای نظامیان صهیونیست را در پی داشت. آنها گفتند که در حال حاضر، قرار گرفتن در کنار حریدیها برای حفظ منافع شخصی و قدرت سیاسی به یک رویه رایج در حزب لیکود تبدیل شده است. این اقدام منجر به زیر فشار قرار گرفتن نظامیان و خردشدن آنها خواهد شد.
این مسئله در حالی اتفاق میافتد که ارتش اسرائیل در بحبوحه تنشهای بودجهای و افزایش نیازهای عملیاتی در جنگ غزه با کمبود جدی نیروی نظامی مواجه است؛ به طوری که، فراخوانی چند باره نیروهای نظامی ذخیره موجب فشار فزاینده بر آنها و فرسودگی روحیشان شده است که به دلیل دورههای طولانی خدمت، بیش از حد خسته شدهاند.
همچنین منابع خبری صهیونیستی با وجود اجرای جدی سیاست سانسور از سوی ارتش اسرائیل، اذعان کردهاند، از آغاز جنگ در غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۴۵ نظامی صهیونیست به دلیل اختلالات روحی و روانی ناشی از جنگ، خودکشی کردهاند و روز به روز بر آمار خودکشی نظامیان صهیونیست افزوده میشود.
رادیوی ارتش رژیم اسرائیل نیز گزارش داده است که درصد خودکشی در بین نظامیان از ابتدای سال ۲۰۲۵ نسبت به سال قبل ۵۰ درصد افزایش یافته است.
این در حالی است که منابع صهیونیستی، شمار نظامیان کشته و زخمی شده در جنگ غزه را ۸۹۴ نفر اعلام کردهاند، با این حال، رژیم صهیونیستی با وجود گذشت نزدیک به دو سال از جنگ غزه هنوز به هیچکدام از اهداف نظامی خود دست نیافته است.
منبع خبر : شبکه العالم | https://fa.alalam.ir
** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.
Tuesday, 22 July , 2025