به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام عباس حیدریپور ظهر دوشنبه در آئین رونمایی از کتاب «پناه پدر» با اشاره به جایگاه مکتب امام خمینی (ره) در احیای حقیقت عاشورا و عزت ملت ایران، اظهار داشت: انقلاب اسلامی، مرزهای حق و باطل را در عصر حاضر بهروشنی ترسیم کرد و امروز نیز دلهای آزادگان جهان با ملت ایران و محور مقاومت همراه است.
وی با گرامیداشت نقش بانوان در پیشبرد انقلاب اسلامی، خاطرنشان کرد: اندیشه امام خمینی (ره) درباره زن مسلمان، در نمونههایی همچون مادر شهید معماریان، نماد عینی یافته است؛ بانویی که پیش از انقلاب در صف مبارزان حضور داشت و پس از انقلاب، فرزندی شهید را تقدیم اسلام کرد و خانوادهاش به کانونی از معنویت بدل شد.
حیدریپور در ادامه، با اشاره به برخی آسیبهای فرهنگی و اجتماعی دوران پس از پیروزی انقلاب، گفت: امروز با نوعی خلأ در تربیت مواجهایم که ناشی از نادیدهگرفتن نقش «ولایت متقابل» میان والدین و فرزندان است. محبت بهدرستی ترویج شده، اما اقتدار پدرانه، که رکن هدایت و صیانت تربیتی است، به حاشیه رفته و این عدم توازن، منجر به رهاشدگی تربیتی در خانهها و مدارس شده است.
وی افزود: پدران بسیاری امروز از ایفای نقش راهبردی خود در تربیت فرزندان، بهویژه دختران، فاصله گرفتهاند و این خلأ، نیازمند احیای تعادلی میان محبت و اقتدار است؛ تعادلی که هم از افراط و خشونت جلوگیری میکند و هم از بیتفاوتی تربیتی در قبال رشد اخلاقی و معنوی فرزندان.
قائممقام پژوهشکده باقرالعلوم (ع) در بخش دیگری از سخنان خود، با تأکید بر تأثیر مستقیم زیستجهان غربی بر ساختار خانواده و سبک زندگی جامعه ایرانی، خاطرنشان کرد: در برابر هجمههای نرم و ساختاری تمدن غرب، بازآموزی الگوی تربیت دینی بیش از گذشته ضرورت دارد؛ بهویژه در رابطه عاطفی و معنوی میان پدر و دختر که میتواند سنگ بنای هویتیابی زن مسلمان باشد.
وی با اشاره به تأثیر چنین الگوهایی بر نقشآفرینی زن در عرصه معنوی و اجتماعی، تصریح کرد: پدرانی که با شناخت عمیقتری از وظیفه خود به میدان میآیند، زمینهساز رشد دخترانی میشوند که در آینده، نقش مربیگری، همسری و مادری را با بینش و صلابت ایفا میکنند؛ نقشی که اسلام آن را بسیار فراتر از کلیشههای جنسیتی غربی ترسیم کرده است.
حجتالاسلام حیدریپور در پایان، با تقدیر از تلاش پژوهشگران کتاب «پناه پدر»، خواستار حمایت نهادهای فرهنگی و دینی از استمرار چنین پژوهشهای مسئلهمحور شد و گفت: حل مسائل خانواده تنها از طریق سخنرانی و توصیه ممکن نیست، بلکه نیازمند بازتعریف سیاستگذاری فرهنگی و پیوند میان پژوهش، رسانه، آموزش و میدان عمل است.
منبع خبر : خبرگزاری مهر
** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.
Tuesday, 15 July , 2025