به گزارش خبرنگار مهر، احمدرضا لاهیجان زاده پیش از ظهر جمعه در پایان سفر به مازندران در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به بازدید از تالاب‌های شاخص، مراکز تحقیقاتی، دبیرخانه‌ها و مناطق حساس زیست‌محیطی استان، بر ارتقای دیپلماسی محیط زیستی، هم‌افزایی میان دستگاه‌ها و تسریع در اجرای برنامه‌های حفاظتی تأکید کرد.
وی گفت: شهرستان رامسر به عنوان نماد دیپلماسی تالابی کشور، در کانون توجه قرار گرفت. در این راستا، بازدید از مرکز منطقه‌ای کنوانسیون رامسر، معارفه مسئول جدید این مرکز، و برگزاری جلسه‌ای با فرماندار، شهردار و سایر مقامات محلی از مهم‌ترین برنامه‌های بود.
معاون سازمان حفاظت محیط زیست، بر لزوم احیای نقش مرکز منطقه‌ای به عنوان بازوی اجرایی دیپلماسی تالابی کشور تأکید کرد و گفت: برگزاری جلسات منظم مرکز منطقه‌ای در سطح شهرستان (حداقل فصلی یک‌بار) برگزاری همایش بین‌المللی گرامیداشت روز جهانی تالاب و تسریع در صدور اسناد مالکیت برای مرکز منطقه‌ای، و پیگیری ثبت شهر رامسر به عنوان شهر تالابی، واگذاری اراضی همجوار برای ایجاد “تالاب مینیاتوری” آموزشی و تکمیل و تجهیز سالن همایش مرکز منطقه‌ای رامسر از جمله تصمیم‌ها بوده است.
لاهیجان‌زاده با اشاره به بازدید از آزمایشگاه محیط زیست دریایی و محل پیشنهادی مرکز امداد و نجات فوک خزری گفت: تصمیم به تجهیز آزمایشگاه‌های دریایی در تنکابن، چالوس و بهشهر و راه‌اندازی مراکز امداد فوک خزری در سه نقطه استان از پیشنهادات.
معاون محیط زیست کشور به بازدید از دریاچه ولشت و بررسی مسائل مربوط به حریم دریاچه اشاره کرد و گفت: تصمیم به مطالعه ظرفیت برد اکولوژیک تالاب‌های ذیل آئین‌نامه و الزام سرمایه‌گذار به ارائه برنامه مدیریت محیط زیستی شده است.
وی همچنین به افتتاح دبیرخانه دائمی برنامه اقدام ملی فوک خزری در دانشگاه تربیت مدرس نور و تصمیم به اجرای هماهنگ این برنامه میان سه استان شمالی با محوریت مازندران اشاره کرد وآن را آغاز تعاملات فراملی برای حفاظت از فوک خزری دانست.
لاهیجان‌زاده گفت: در بازدید از تالاب بین‌المللی فریدونکنار و تصمیم به بررسی و امکان‌سنجی اصلاح مرز تالاب با محدوده شهری فریدونکنار گرفته شد.
وی با اشاره به بازدید از آب‌بندان آغوزبن و ارزیابی وضعیت گونه مهاجم سنبل آبی گفت: بر اقدام فوری برای حذف سنبل آبی در سال جاری و مطالعه پیشگیرانه برای کنترل آن در سال آینده تصمیم گیری شد.
معاون محیط زیست همچنین به بازدید از پناهگاه حیات وحش میانکاله، بررسی پروژه کانال آشوراده، پایش کمی و کیفی تالاب، بررسی تصرفات اشاره کرد و گفت: تسریع تصویب برنامه مدیریت زیست‌بومی خلیج گرگان و میانکاله، اجرای پایش منطقه‌ای، اقدام قانونی برای رفع تصرفات تأسیس مرکز بازدیدکنندگان و تأمین زیرساخت پشتیبان ضروری است.
وی با بیان اینکه نشست هماهنگی برگزاری روز خزر نیز برگزار شد، افزود: ومقرر شد مراسم گرامیداشت این روز به‌صورت منطقه‌ای در تاریخ ۱۶ مرداد در مازندران برگزار شود.‌

منبع خبر : خبرگزاری مهر / مازندران

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.