بیش از یک دهه پس از پایان اشغالگری گروه تروریستی داعش، شهر موصل مرکز استان نینوای عراق به طور رسمی فرودگاه بین‌المللی خود را با حضور محمد شیاع السودانی نخست وزیر این کشور بازگشایی کرد. العالم – عراق
به گزارش محمد الشبکی خبرنگار شبکه خبری العالم از شهر موصل، مقامات عراقی این رویداد را با توجه به تأثیر اقتصادی و توسعه‌ای آن، دستاوردی مهم در اتصال مجدد استان نینوا به جهان و جهشی کیفی برای این استان دانستند.
فرودگاه بین‌المللی موصل پس از تخریب توسط گروه تروریستی داعش، نزدیک به ده سال به روی ترافیک هوایی داخلی و بین‌المللی بسته بود. امروز، این فرودگاه رسماً با حضور نخست وزیر بازگشایی شد. این رویداد، دستاوردی مهم در اتصال مجدد استان نینوا به جهان است.
فلاح خطابی عضو ائتلاف اقلیت‌های در عراق به خبرنگار العالم گفت: ورود نخست وزیر به استان نینوا به ثمر نشستن پروژه‌های خدماتی حیاتی بسیاری به ویژه فرودگاه حیاتی موصل را همراه داشت که بر اقتصاد این استان تأثیر خواهد گذاشت.
به گفته خبرنگار العالم، بازگشایی فرودگاه بین‌المللی موصل به دلیل تأثیر اقتصادی و توسعه‌ای آن، تسهیل تردد بین نینوا و سایر استان‌ها و گشایش به بازارها و کشورهای همسایه، نشان‌دهنده یک تغییر کیفی برای این استان است. همچنین دسترسی مستقیم بازدیدکنندگان و سرمایه‌گذاران به موصل را تسهیل می‌کند و جایگاه اقتصادی و فرهنگی شهر را ارتقا می‌دهد.
لیال محمد علی عضو کمیته خدمات شورای استان نینوا نیز به خبرنگار العالم گفت: این فرودگاه به خودی خود اقتصاد استان نینوا را احیا خواهد کرد و چشم‌انداز بازسازی را خواهد گشود زیرا کشورها با پروژه‌ها و طرح های پیشنهادی بازسازی خواهند آمد.
منتصر محسن کارشناس اقتصادی عراقی نیز به نوبه خود به خبرنگار العالم گفت: این امر منجر به ثبات بیشتر در شهر خواهد شد. موصل را به سایر فرودگاه‌های محلی، منطقه‌ای و بین‌المللی متصل می‌کند و فعالیت تجاری در موصل را افزایش می‌دهد. همچنین کانالی ارتباطی برای ارائه خدمات پزشکی وجود خواهد داشت.
به گفته خبرنگار العالم، فرودگاه موصل در سال ۱۹۲۰ تأسیس شد و مساحتی بالغ بر ۱۶۰۰ دونم (یک دونم معادل ۱۰۰۰ متر مربع است) را پوشش می‌دهد. بازگشایی این فرودگاه فقط یک پروژه زیرساختی نیست؛ بلکه نقطه عطفی به سوی آینده‌ای شکوفاتر برای نینوا است. فرودگاه موصل برای جابجایی سالانه بیش از ۵۰۰۰ مسافر و جابجایی تقریباً ۲۵۰۰۰ تن بار طراحی شده است و بسته به ترافیک واقعی فرودگاه، به عنوان بخشی از یک طرح توسعه جامع برای پیشرفت عراق، امکان توسعه در آینده نیز وجود دارد.

منبع خبر : شبکه العالم | https://fa.alalam.ir

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.