به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، معصومه آقایی مدیرکل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری البرز ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه در سالن جلسات استانداری البرز برگزار شد، با اشاره به مظلومیت ساختاری دفتر متبوعش و گستردگی وظایف فرابخشی آن، گفت: از ابتدای فعالیت، دغدغه ارتباط با رسانه‌ها وجود داشت اما نبود بسترهای مناسب، مانع از معرفی دستاوردها و بیان چالش‌های حوزه بانوان شد.
وی با انتقاد از نبود سازوکارهای حمایتی برای نقش‌آفرینی زنان در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و عمرانی اظهار داشت: ما در وضعیتی هستیم که گویی دست‌وپای‌مان را بسته‌اند و ما را به استخر انداخته‌اند، اما انتظار حرکت هم دارند.
آقایی با بیان اینکه دفتر امور بانوان البرز طی دو سال و نیم گذشته در موضوعات مختلفی چون کمپ ماده ۱۶، برنامه‌ریزی عمرانی و شوراهای اقتصادی حضور فعال و مؤثر داشته، گفت: دیگر دوران تزیینی بودن دفتر بانوان گذشته است و امروز بانوان در جلسات تصمیم‌سازی استان جایگاه رسمی و مؤثری یافته‌اند.
وی از تشکیل شورای عالی بانوان با حضور مستقیم مدیران‌کل حوزه‌های مختلف به‌عنوان یکی از دستاوردهای شاخص یاد کرد و گفت: این شورا برخاسته از نیاز ساختاری است و بدون مشارکت معاونان، صرفاً با مدیران‌کل برگزار می‌شود.
مدیرکل امور بانوان استانداری البرز همچنین رسانه‌ها را حلقه واسط مؤثر میان مسئولان و جامعه دانست و از خبرنگاران خواست با پیگیری مستمر، در انعکاس مسائل زنان استان نقش‌آفرینی کنند.
وی با اشاره به فقدان امکانات اولیه برای مادران در فضاهای عمومی و ادارات، از کم‌توجهی در طراحی شهری انتقاد کرد و گفت: مادری که کودکش را در آغوش دارد، سختی‌ها و کمبودها را بهتر از هر کسی می‌فهمد و باید این نیازها در برنامه‌ریزی‌ها لحاظ شود.
آقایی در ادامه به تبعیض‌های پنهان در حوزه اشتغال زنان اشاره کرد و گفت: زنان برای رسیدن به پست‌های مدیریتی باید دوچندان بجنگند و برای حفظ جایگاهشان نیز بیش از مردان تلاش کنند.
وی از مصادیقی مانند نپرداختن حق عائله‌مندی به زنان شاغل و تبعیض در ساعات کاری به‌عنوان نمونه‌هایی از این بی‌عدالتی‌ها یاد کرد.
آقایی به اقدام خودجوش دفتر امور بانوان در روزهای نخست بحران اخیر اشاره کرد و گفت: علیرغم عدم صدور هرگونه ابلاغ یا دستورالعمل از سوی وزارت کشور، طی دو تا سه روز «ستاد بحران بانوان» در استان تشکیل شد.
وی با بیان اینکه این ستاد با مشارکت مشاوران بانوان فرمانداری‌ها و دبیران کارگروه‌های تخصصی فعال شده، افزود: استان به‌صورت منطقه‌ای تقسیم و بیش از ۳۰۰ بانوی فعال به‌عنوان سرپل‌های محلی شناسایی و ساماندهی شده‌اند که در سطح محلات، شهرها و روستاها فعالیت می‌کنند.
مدیرکل دفتر بانوان البرز، از ظرفیت بالای زنان برای رصد اختلال در توزیع کالاهای اساسی مانند نان و آرد در بحران‌ها سخن گفت و تصریح کرد: این بانوان با مجوز بازرسی، اختلال‌ها را شناسایی و مستندسازی می‌کنند تا با همکاری نهادهای متولی اصلاحات لازم صورت گیرد.
وی با اشاره به ارتباط گسترده این بانوان با خانواده‌ها گفت: یک شبکه میدانی از هزاران زن شکل گرفته که می‌توانند در حوزه‌هایی چون تنظیم بازار، مشاوره روان‌شناسی، امداد، و حتی هدایت افکار عمومی در شرایط جنگ نرم ایفای نقش کنند.
آقایی افزود: در بخش مشاوره، تیم‌های ثابت منطقه‌ای در حال تشکیل هستند تا خدمات تخصصی به خانواده‌های آسیب‌دیده ارائه شود. همچنین، بسیاری از بانوان داوطلب آموزش‌دیده، آماده حضور در عملیات امداد و نجات هستند.
وی با اشاره به نقش زنان در عرصه جنگ نرم، ایجاد کمیته تحلیل و بصیرت‌افزایی در ساختار ستاد بحران را اقدامی هدفمند دانست و گفت: تشخیص اخبار جعلی، مقابله با شایعات و حفظ آرامش جامعه از وظایف مهم زنان در شرایط بحرانی است.
مدیرکل دفتر امور بانوان استانداری البرز در پایان با ابراز امیدواری نسبت به الگوبودن ستاد بحران بانوان برای سایر استان‌ها گفت: اگرچه این ساختار باید سال‌ها پیش راه‌اندازی می‌شد، اما خوشحالیم که البرز در این زمینه پیشگام شد. اکنون وقت آن است که زنان نقش کلیدی خود را در مدیریت بحران‌ها به شکلی گسترده‌تر ایفا کنند.

منبع خبر : خبرگزاری دانشجو | www.snn.ir

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.