به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری رویترز، وانگ ونتائو، وزیر بازرگانی چین، امروز جمعه در نشستی مطبوعاتی گفت که تجارت پکن انعطاف‌پذیری و پویایی بالایی برخوردار است و این کشور در برنامه پنج‌ساله بعدی خود، واردات و صادرات را گسترش خواهد داد.
وی همچنین اظهار داشت که حمایت سیاستی چین از صادرات در بحبوحه یک شرایط بین‌المللی پیچیده، «روند را معکوس کرده است.»
وزیر بازرگانی چین فراز و نشیب‌ها در روابط تجاری پکن و واشنگتن را تجربه‌ای توصیف کرد که به هر دو طرف آموخته است که به یکدیگر نیاز دارند. وی همچنین از آمریکا خواست که متناسب با جایگاه یک کشور بزرگ رفتار کند.
ونتائو ادامه داد: جداسازی و قطع اجباری زنجیره‌های تامین غیرممکن است و بخشی از تجارت میان دو طرف، دست‌کم در کوتاه‌مدت قابل جایگزینی نیست.
او با بیان اینکه «با پشت سر گذاشتن طوفان‌های زیاد، دو طرف همچنان شرکای اقتصادی و تجاری مهمی برای یکدیگر هستند»، افزود که دو کشور می‌توانند از طریق «گفت‌و‌گو و رایزنی برابر» تنش‌ها را مدیریت کنند.
اظهارات این وزیر چینی در حالی مطرح می‌شود که دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا اوایل سال جاری در ضربه دیگری در جنگ تجاری با پکن، تعرفه‌ها بر کالا‌های وارداتی چینی را به بیش از ۱۰۰ درصد افزایش داد، اما با دستیابی به توافقی تجاری با پکن در ماه مه (اردیبهشت)، بخش زیادی از این تعرفه‌های سنگین را لغو کرد.
چین تا دوازدهم آگوست (۲۱ مرداد) فرصت دارد تا به توافقی با واشنگتن دست یابد و از اعمال مجدد محدودیت‌های وارداتی اضافی از سوی ترامپ که در ماه‌های آوریل و مه (فروردین/اردیبهشت) وضع شده بودند، جلوگیری کند.
وزیر بازرگانی چین در نشست خبری اعلام کرد که سطح کلی تعرفه‌های فعلی که از سوی آمریکا علیه چین اعمال شده، «همچنان بالا» و برابر با ۵۳.۶ درصد است.
وی همچنین تاکید کرد: در جنگ تجاری برنده‌ای وجود ندارد. چین خواهان جنگ تجاری نیست، اما از آن هراس هم ندارد.
جنگ تعرفه‌ها تاثیرات بلندمدت زیادی بر اقتصاد جهانی و روابط تجاری میان پکن و واشنگتن گذاشت. این جنگ نه تنها بر چین و آمریکا، بلکه بر زنجیره‌های تامین و بازار‌های مالی جهانی تاثیرات زیادی برجای گذاشت.
در همین حال، چین در تلاش است تا با تقویت صادرات به بازار‌های جدیدی مانند جنوب‌شرقی آسیا، آفریقا و اتحادیه اروپا، تاثیرات منفی جنگ تعرفه‌ها را کاهش دهد.
در خرداد ۱۴۰۴، صادرات چین رشد ۵.۸ درصدی داشت؛ اگرچه صادرات به آمریکا همچنان با کاهش ۱۶ درصدی رو‌به‌رو است و نگرانی‌ها در مورد تشدید دوباره تعرفه‌ها همچنان ادامه دارد.

منبع خبر : خبرگزاری دانشجو | www.snn.ir

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.