محمد بهرامیان عصر شنبه در حاشیه بازدید از آببندان حیدرکلای مازندران در پی گزارشهای مربوط به گیاه مهاجم سنبل آبی با بیان اینکه بررسیها نشان داد که با اقدامات بهموقع، گسترش این گیاه کنترل شده است، اظهار داشت: این بازدید در پی گزارشهای دریافتی از گسترش گیاه مهاجم سنبل آبی به این آببندان صورت گرفت. خوشبختانه با انجام اقدامات بهموقع، فعلاً گسترش این گیاه مهاجم کنترل شده است.
وی افزود: آببندان حیدرکلای سه قطعهای در سطح ۴۵ هکتار واقع شده است که متأسفانه بهصورت لکهای درگیر گیاه مهاجم سنبل آبی شده بود. با مدیریت سریع سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری، این گیاهان جمعآوری شدند و در زمان بازدید هیچ موردی مشاهده نشد.
بهرامیان با اشاره به ویژگیهای گیاه سنبل آبی گفت: این گیاه بومی آمازون بوده و ماندگاری ۲۰ تا ۳۰ ساله دارد. ریزوم آن در محیط باعث گردیده تا تهدیدی جدی برای محیط زیست به شمار آید. سنبل آبی برخلاف ظاهر فریبنده و زیبایی که دارد، سمی و سرطانزا بوده و قدرت بالایی در پالایش محیط اطراف خود دارد.
وی گفت: این گیاه قادر است فلزات سنگین مانند جیوه و سرب را که از طریق فاضلاب کارخانههای صنعتی وارد آبها میشوند، به خود جذب کند. از طرفی، به دلیل شدت تبخیر و تعرق بالا، هدررفت آب را تا ۱۳ برابر افزایش میدهد.
منبع خبر : خبرگزاری مهر / مازندران
** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.
Sunday, 20 July , 2025