به دنبال توقف مذاکرات آتش‌بس و بازگشت هیأت مذاکره اسرائیلی از قطر، «بشارة بحبح»، میانجی آمریکایی – فلسطینی در گفت‌وگوی تلویزیونی تأکید کرد، «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی خواستار توافق با جنبش حماس و پایان دادن به جنگ غزه نیست. العالم ـ فلسطین اشغالی
بنابر گزارش منابع عربی، بشارة بحبح امروز (شنبه) در مصاحبه تلویزیونی با شبکه «العربیه» اظهار کرد، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند «بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی را برای آتش‌بس در جنگ غزه و پذیرش توافق تحت فشار قرار دهد اما به دلیل در نظرگرفتن برخی از معیارهای سیاسی این اقدام را انجام نمی‌دهد.
وی در این مصاحبه تلویزیونی گزارش داد که مذاکرات آتش‌بس به صورت موقتی متوقف شده است، اما ممکن است این هفته از سر گرفته شود. به گفته او، دستیابی به توافق همچنان امکان‌پذیر است، زیرا حماس همچنان برای مذاکره آماده است.
بحبح همچنین در این مصاحبه توضیح داد که جنبش حماس در موضع اخیر خود انعطاف‌پذیری آشکاری نشان داد و طبق آنچه میانجیگران مصری و قطری گزارش داده‌اند، پاسخ این جنبش به پیشنهاد میانجیگران مثبت بوده و می‌توان آن را مورد توجه قرار داد و برای رسیدن به آتش‌بس بر آن تکیه کرد. با این حال واضح است که رژیم اسرائیل دستیابی به توافق و مذاکره برای تبادل اسرا را دشوار می‌کند.
وی افزود: هیچ تضمینی وجود ندارد که اگر حماس انعطاف‌پذیری بیشتری نشان دهد، اسرائیل توافق را بپذیرد. زیرا «بتصلئل اسموتریچ»، وزیر دارایی و «ایتامار بن‌گویر»، وزیر امور امنیت داخلی رژیم صهیونیستی با نفوذ قابل توجه بر نتانیاهو، تصمیمات او را کنترل می‌کنند و مذاکرات را به بن‌بست می‌کشانند.
او همچنین خاطرنشان کرد که حماس چیز زیادی نمی‌خواهد و در مواضع خود انعطاف‌پذیر است. او گفت معتقد است که این جنبش خواهان توافق برای پایان جنگ غزه است.
بحبح در ادامه، لفاظی‌های ترامپ را ناشی از توهمات واهی دانست و گفت که او می‌خواهد مسئولیت بازسازی نوار غزه را بر دوش کشورهای عربی بیندازد.
از نظر وی، طرح کوچاندن اجباری مردم فلسطین روی میز مذاکره نیست و ترامپ متوجه شده است که این امر غیرواقعی است و آوارگی اجباری مردم غزه اتفاق نخواهد افتاد.
علاوه بر این، به گفته او، اظهارات «استیو ویتکاف» (نماینده ویژه ترامپ در امور خاورمیانه) علیه حماس ممکن است برای تشدید فشار بر حماس و پیشبرد مذاکرات به نفع رژیم صهیونیستی باشد. وی همچنین تأکید کرد که دولت آمریکا نه به عنوان یک سیاستمدار بلکه به عنوان یک تاجر عمل می‌کند و با مسائل کلان و مهم به مانند معاملات تجاری و نه سیاسی برخورد می‌کند.
ویتکاف روز گذشته در حساب کاربری خود در شبکه ایکس (توئیتر سابق) با طرح ادعاهایی علیه حماس گفت که واشنگتن پس از واکنش اخیر حماس که «نشان‌دهنده عدم تمایل به دستیابی به آتش‌بس در غزه است»، مذاکرات آتش‌بس را نیمه‌کاره رها کرده و تیم مذاکره‌کننده خود را از قطر برای مشاوره باز گردانده است.
ویتکاف ادعا کرد: در حالی که میانجی‌ها تلاش زیادی کرده‌اند، به نظر نمی‌رسد حماس هماهنگ باشد یا با حسن نیت عمل کند. اکنون گزینه‌های جایگزین را برای آزادی اسرا بررسی و سعی خواهیم کرد محیطی باثبات‌تر برای مردم غزه ایجاد کنیم.
وی مدعی شد: «شرم‌آور است که حماس به این شیوه خودخواهانه عمل کرده است» و آمریکا «مصمم» به پایان دادن به درگیری در غزه است.
در حالی اظهارات ویتکاف مطرح می‌شود که حماس از همان آغاز روند مذاکرات، پس از انجام مشورت‌های گسترده با گروه‌های فلسطینی، کشورهای دوست و طرف‌های میانجی، پاسخ نهایی خود را ارائه داده و با نگاهی مثبت به تمامی نکات مطرح‌شده از سوی میانجی‌ها برخورد کرده است و با احساس مسئولیت ملی و انعطاف کامل وارد گفت‌وگوها شده است. موضوعی که نشانگر جدیت حماس در همراهی با تلاش‌های میانجی‌گری و تعامل با پیشنهادهای ارائه ‌شده است.
به گزارش ایرنا، یکی از رهبران ارشد حماس روز جمعه در مصاحبه با سی‌ان‌ان در خصوص دو نکته‌ی مهم باقی‌مانده در مذاکرات مربوط به توافق آتش‌بس احتمالی در غزه یعنی تبادل اسرای اسرائیلی با فلسطینی‌های در زندان‌های رژیم صهیونیستی و جدول زمانی خروج نیروهای اسرائیلی صحبت کرد.
وی افزود که حماس پیش از خروج ایالات متحده و رژیم صهیونیستی از مذاکرات در روز پنجشنبه، دو پیشنهاد به مذاکره‌کنندگان ارائه کرده بود که یکی از دو پیشنهادی که توسط این جنبش ارائه شده، اسرائیل را ملزم می‌کند که ۲۲۰۰ فلسطینی در زندان‌های اشغالگران را که توسط حماس انتخاب شده‌اند، با ۱۰ اسیر زنده صهیونیستی مبادله کند.
این پیشنهاد تصریح می‌کند که رژیم اسرئیل باید ۲۰۰ فلسطینی محکوم به حبس ابد، علاوه بر دو هزار نفر از نوار غزه را که توسط حماس شناسایی شده‌اند، آزاد کند.
پیشنهاد حماس همچنین تصریح می‌کند که در ازای هر جسد اسیر اسرائیلی در تبادل، رژیم صهیونیستی باید ۱۰ جسد فلسطینی، در کنار ۵۰ زندانی اهل غزه که پس از حمله ۷ اکتبر ۲۰۲۳ (۱۴۵ مهر ۱۴۰۲) بازداشت شده‌اند را به حماس تحویل دهد.
بر اساس این پیشنهاد، رژیم صهیونیستی همچنین زنان و کودکان فلسطینی زیر ۱۸ سال را باید آزاد کند و حماس تعیین‌کننده هویت آنها خواهد بود.
طبق این گزارش، پیشنهاد دوم حماس بر جزئیات عقب‌نشینی اسرائیل از نوار غزه متمرکز است.
این جنبش تصریح می‌کند که اسرائیل ۱۰۰۰ متر از مناطق خالی از سکنه در شمال شرقی غزه و ۸۰۰ متر از مناطق مسکونی عقب‌نشینی کند.
بر این اساس، ارتش رژیم صهیونیستی در رفح، واقع در جنوب غزه، بسته به مساحت شهر، بین ۷۰۰ تا ۱۲۰۰ متر عقب‌نشینی خواهند کرد.
این پیشنهاد تصریح کرده است که ارتش رژیم صهیونیستی به تدریج به میزان ۵۰ متر در هفته از محور صلاح الدین عقب‌نشینی خواهد کرد که تا روز پنجاهم، این عقب نشینی به طور کامل از این کریدور اتفاق خواهد افتاد.
بر اساس گزارش‌ها، حماس می‌گوید که فقط در ازای عقب‌نشینی کامل اسرائیل و پایان جنگ، همه اسرا را آزاد خواهد کرد. اسرائیل نیز اعلام کرده تا زمانی که حماس قدرت را واگذار نکند و خلع سلاح نشود، با پایان جنگ موافقت نخواهد کرد.

منبع خبر : شبکه العالم | https://fa.alalam.ir

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.