به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، جامعه نخبگان علمی کشور و بسیج چهار دانشگاه، در دفاع از صنعت هسته‌ای و پاسخ به خیانت‌های آژانس، نامه‌ای منتشر کرده است. متن نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
جناب آقای مهندس اسلامی
ریاست محترم سازمان انرژی اتمی ایران
سلام علیکم
از آغاز انقلاب اسلامی تاکنون فرزندان این سرزمین سعی بر ارتقای فرهنگی، علمی، صنعتی و رساندن این کشور به قله‌های پیشرفت آن دارند. لیکن در این مدت همواره عده‌ای تلاش میکنند ایرانیان را از صنایع پیشرو با ابعادی استراتژیک محروم نمایند و به این منظور از هیچ اقدام خبیثانه چشم پوشی نکرده و نخواهند کرد. آنان حتی از تجاوز به خاک ما و هدف قرار دادن دانشمندان اساتید و پژوهشگران ما باکی ندارند.
جناب آقای اسلامی در ابتدا با عنایت به کار خوب مجلس شورای اسلامی در مقابل رویکرد صد درصد. سیاسی اثبات شده توسط آژانس بین المللی انرژی اتمی و بابت زمانشناسی و واکنش صریح شما در برابر عملکرد غلط آژانس و سکوت عامدانه آقای گروسی و همچنین محکوم کردن صریح آژانس بین المللی انرژی اتمی از جنابعالی سپاسگزاریم چرا که رفتار خائنانه آنان را دریافتید و نسبت به آن بی تفاوت نبودید، اقدامات شما در این باب باعث مسرت و دلگرمی جامعه دانشجویی و مردم شریف ایران است. اما
اکنون در ادامه به نظر میرسد ابتکار عمل باید به دستان جمهوری اسلامی باشد.
در این مدت دریافتیم رویکرد مغرضانه و اعتراف دیرهنگام رئیس کل آژانس بین المللی انرژی اتمی بعد از بار‌ها تایید این نهاد بین المللی بر صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و رفتار جهت دار سیاسی و سوگیری شده و غیر متوازن آژانس در برابر ایران نشان از بی فایده بودن تکرار روند همکاری ایران با آژانس به این روش و حتی آسیب رساننده بوده است. این در شرایطی بوده که ایران از روز اول همکاری خود با آژانس بین المللی انرژی اتمی پس از انقلاب اسلامی تا به امروز در مسیر شفاف سازی اعتماد سازی روشن سازی بوده و به اذعان خود آژانس بین المللی انرژی اتمی از مسیر صلح آمیز هسته‌ای خود هیچ گونه انحرافی نداشته است. ایران سال هاست عضو معاهده NPT و دیگر معاهدات و نظارت سخت و سنگین پادمانی می‌باشد.
در مقابل واضح است که رفتار آژانس در برابر کشور‌های دارای کلاهک‌های هسته‌ای از جمله آمریکا که بیشترین زرادخانه هسته‌ای را دارد و در سنوات گذشته دست به استفاده از سلاح‌های کشتار جمعی زده و رژیم جعلی صهیونیستی که ماهیت پلید و غیر انسانی خود را به جهان نشان داده به طور آشکاری به گونه‌ای دیگر است. این آژانس با رویکرد کاملا سیاسی خود نه تنها باعث یک جانبه نگری این سازمان بین المللی شده بلکه طبق اظهارات افرادی من جمله نیکلاس لرتر آژانس بار‌ها با این کشور‌های متخاصم دارای برنامه‌های غیر صلح آمیز هسته‌ای بر علیه برنامه کاملا صلح آمیز ایران همکاری نموده است. چراکه این افراد برای جاسوسی از برنامه هسته‌ای ایران به آژانس نیازمندند
حال جای این پرسش باقی است که چرا و چگونه اطلاعات هسته‌ای ایران باید به دست کشور‌های دیگر و دشمنان این سرزمین بیفتد کدام منطق امنیتی این موضوع را تایید خواهد کرد؟
آنچه آشکار میباشد این است که اکنون به خاک ما تجاوز شده و سایت‌های هسته‌ای برنامه صلح آمیز ما را بار‌ها و بار‌ها مورد حمله دشمن قرار گرفته است. در این جنگ به طور متعدد تلاش‌هایی برای نابودی صلح آمیز صنعت هسته‌ای ایران صورت گرفت دانشمندان و اساتید حوزه هسته‌ای این کشور به همراه خانواده‌های خود که افرادی غیر نظامی بودند مورد هدف بی امان موشک قرار گرفتند و عاملان این جنایت مکررا میگویند که قصد و یکی از اهداف مهم آنان نابود کردن برنامه هسته‌ای ایران است.
همانطور که خود شما هم بر آن واقف هستید آژانس بین المللی انرژی اتمی نه تنها هیچگاه این جنایات را محکوم نکرد و هیچ اقدامی در برابر این جنایت بزرگ انجام نداد بلکه با این کشور‌های متخاصم همکاری نمود، مدیر کل این آژانس آقای گروسی حتی بابت رفتار متاخرانه خود در برابر اعترافات صلحآمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران عذرخواهی ننمود. چنین اقدامات و چنین کمک‌های همه جانبه‌ای از طرف آژانس بین المللی انرژی اتمی به این کشور‌ها ابدا قابل چشم پوشی و اغماض نیست.
فلذا اولین اقدام ایران که تعلیق همکاری با این نهاد جنایت کار بوده است. از نظر ما اقدامی بسیار به جا و لیکن ناکافی می‌باشد.
آقای مهندس اسلامی جنابعالی و تمامی مسئولان این کشور اکنون در زمان مهمی از تاریخ ایستاده‌اید؛ که هر گونه رفتار شما نه تنها ایران بلکه جهان را تحت شعاع قرار خواهد داد. ما جامعه نخبگانی این کشور از شما تقاضا داریم برای اقتدار ایران اسلامی این کشور کهن و خون‌های به ناحق ریخته شده دانشمندان و مردم بی گناه و سلحشور آن به توقعات دانشجویان جامه عمل بپوشانید و از حقوق این سرزمین و مردمان آن پاسداری نمائید.
توقعی که جامعه نخبگانی از شما و مسئولان دارد عملکرد سنجیده و تعریف نقشه صحیح برای اقدامات بعدی سیاست‌های سازمان انرژی اتمی در مقابل آژانس بین المللی انرژی اتمی است. اکنون باید دید آیا آژانس بین المللی انرژی اتمی با تمامی این رفتار‌های مغرضانه و یک جانبه گرایانه خود، آیا صلاحیت مرجعیت بین المللی انرژی هسته‌ای را دارد؟ هیچ فرد عاقلی همکاری با چنین سازمان سیاسی که دشمنی خود را بر ایران اسلامی به طور صریح نشان داده است را تایید نخواهند کرد.
و، اما راه حل چیست؟
برای رسیدن به راه حل بهتر باید ابتدا برخی مسائل که افراد در داخل کشور مطرح می‌کنند بررسی شود.
در بیانات برخی افراد داخل کشور مطرح میشود که پرونده هسته‌ای ایران به دلیل اشاره قطعنامه ۲۳۳۱ به ماده ۴۱ با مضمون تحریم‌های غیر نظامی شامل سیاسی و اقتصادی تحت فصل هفتم منشور بین الملل است و این قطعنامه ایران را در فصل هفتم نگه داشته است؛ که این موضوع به دو دلیل اشتباه است.
اول آنکه امنیت باید صراحتا بگوید که اقدامات ایران باعث تهدید یا نقض صلح و امنیت بین المللی است؛ که هیچ گاه چنین چیزی عنوان نکرده و رفتار‌های سنجیده ایران هیچگاه این را نشان نخواهد داد.
دوم آنکه این شوراء قطعنامه ۲۲۳۱ را تحت فصل هفتم صادر نکرده است.
در واقع شورای امنیت تنها از ماده ۴۰ و ۴۱ که مربوط به بحث تحریم هاست استفاده کرده و قطعنامه را تحت عنوان فصل هفتم صادر نکرده است و حتی در قطعنامه ۱۹۲۹ تحریم کننده ایران تصریح شده که اگر ایران همکاری لازم را نداشته باشد نمی‌توان از ماده ۴۲ اقدام نظامی استفاده کرد. پس هرگز این شوراء قطعنامه‌های ایران را مستقیما تحت عنوان فصل هفتم صادر نکرده است و هیچگاه صراحتا نگفته که این قطعنامه‌ها تحت فصل هفتم است و اگر شورای امنیت میخواست پرونده را تحت فصل هفتم قرار دهد فقط به مواد خاص (ماده (۴۱) اشاره نمی‌کرد بلکه به تمامی فصول آن باید اشاره می‌شد. در نهایت باید اشاره کرد اگر قطعنامه ایران تحت فصل هفتم منشور بین الملل می‌بود. آمریکا یا دیگر کشور‌ها می‌توانستند به راحتی از ماده ۴۲ بر علیه ایران استفاده کنند؛ که اینگونه نمی‌باشد.
اکنون میتوان بیان کرد واکنش ایران در مقابل آژانس بین المللی انرژی اتمی و اقدامات درستی که در مقابل أن اتخاذ میکند باعث ایجاد نگرانی و تنش بین المللی نخواهد شد. بیانیه شورای حکام آژانس نیز با توجه به رویکرد کنونی آژانس فاقد ارزش و اعتبار بین المللی برای ایران است و همکاری بیش از این با آژانس حتی با احتمال به کارگیری مکانیسم ماشه در چنین موقعیتی مایه خسران حتمی خواهد شد.
و، اما در مورد NPT باید گفت ایران همواره اثبات کرده است برنامه هسته‌ای آن کاملا صلح آمیز میباشد؛ و بر اثبات آن در آینده نیز هیچ باکی ندارد این در حالیست که برخی کشور‌های عضو این معاهده مانند آمریکا به آن پایبند نبوده و فعالیت غیر صلح آمیز دارند و در حال ارتقای آن میباشند. از طرفی دیگر نیز رژیم جنایت کار و جعلی صهیونیستی عضو این معاهده نمی‌باشد. از آنجایی که هر دوی این کشور‌ها حتی به گفته خود هدف نابودی ایران اسلامی را دارند این خود باعث کاهش اعتبار چنین معاهده‌ای می‌شود و به ایران اجازه میدهد طبق نص صریح آن و با حفظ صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای خود از این معاهده کم اعتبار خارج شود چرا که دشمنان آن نیز بدان پایبند نیستند.
در ماده ۱۰۰۱۰ این معاهده بیان می‌شود.
چنانچه هر یک از طرف‌های پیمان تشخیص دهد که حوادثی فوق العاده مربوط به موضوع این پیمان مصالح عالیه کشورش را به مخاطره افکنده است حق خواهد داشت در اعمال حق حاکمیت ملی خود از پیمان کناره گیری کند. طرف مذکور باید این کناره گیری را با اخطار قبلی سه ماهه به کلیه دول دیگر طرف پیمان و به شورای امنیت ملل متحد اعلام نماید اخطار مذکور باید حاوی بیان و شرح حوادث فوق العاده‌ای که به نظر دولت مورد بحث مصالح علیه کشورش را به مخاطره انداخته است باشد.
جامعه نخبگانی با حفظ ارزش‌های جمهوری اسلامی و در صورت عدم تغییر روند آژانس بین المللی انرژی اتمی و نپذیرفتن رفتار‌های سیاسی غلط خود در مقابل ایران و عدم عذرخواهی و عدم محکوم کردن جنایات آمریکا و رژیم جعلی صهیونیستی راه حل نهایی را تنها در تشکیل شورای بین المللی و مستقل انرژی هسته‌ای در ازای آژانس ناکارآمد انرژی اتمی می‌داند شورایی متشکل از کشور‌های پیشرو در صنعت صلح آمیز هسته‌ای که بتوان با هم عهدی در پیمان‌های صلح آمیز جهانی برنامه هسته‌ای کشور‌ها را بدون یک جانبه نگری و سیاست‌های غرض ورزانه و در حمایت از دانشمندان و تاسیسات صلح آمیز هسته‌ای کشور‌های جهان در آن پیاده کرد
جدیت و همت در تغییر دکترین و حکمرانی جدید جهانی باید از یک سو به سمت منع گسترش سلاحو از سویی دیگر توسعه فعالیت صلح آمیز در چهارچوب یادمان‌ها و مولفه‌های عینی به همراه داشته باشد؛ و باید گفت اگر چنانچه ماجراجویی‌های کشور‌های متخاصم به ایران بخواهد ادامه دار باشد. دکترین هسته‌ای ایران میتواند با توجه به نگاه فقهی و تخصصی مورد بازبینی قرار می‌گیرد.
در پایان خواهان آن هستیم که صنعت هسته‌ای برای ایران اسلامی ابزاری تمدن ساز و قدرت ساز و زمینه ساز ظهور امام زمان (عج) است حفاظت و ارتقاء این صنعت چه در ابعاد بهداشت و درمان و چه صنعتی و برق کشاورزی و دیگر ابعاد خود برای آینده این سرزمین امری ضروری و واجب است.
دانشکده فیزیک
ما جامعه نخبگانی امید بر ایستادگی مسئولان کشوری و لشگری بر موضع خود و تعیین رویکرد‌های جدید در برابر سازمان‌ها و نهاد‌های بین المللی با توجه به اتفاقات اخیر و شهادت سرداران و دانشمندان و مردم بی گناه ایران داریم تغییر روش و حکمرانی سازمان انرژی اتمی و دیگر مسئولان کشوری باعث حفظ دسترنج دانشمندان شهید صنعت هسته‌ای و فرزندان ایران زمین خواهد شد.
بسیج دانشجویی دانشکدگان فیزیک
ه بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک دانشگاه تهران
ه بسیج علوم پایه دانشگاه صنعتی شریف
ه بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک دانشگاه شهید بهشتی
ه بسیج دانشجویی دانشکده فیزیک دانشگاه امیر کبیر
و من الله توفیق
نصر من الله و فتح قریب

منبع خبر : خبرگزاری دانشجو | www.snn.ir

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.