به گزارش خبرنگار مهر، هادی سلیمی ظهر پنجشنبه با حضور در دفتر خبرگزاری مهر و نشست با هیئت تحریریه این خبرگزاری با اشاره به مهمترین وظیفه کنونی سازمان جمعیت هلال احمر اظهار کرد: طرح سالمسازی دریا و ارائه خدمات امداد و نجات از ۷ خرداد در ۳۱۳ کیلومتر از سواحل استان آغاز شده است.
وی افزود: مسئولیت پیشگیری از غرقشدگی طی سومین سال متوالی به هلال احمر واگذار شده است و با اقدامات پیشدستانه در سنوات گذشته در ۱۱ شهرستان بیش از ۷۵ درصد آمار مغروقین کاهش یافته است.
اجرای طرح «زیرو» برای صفر کردن آمار غرقشدگی
مدیرعامل هلال احمر گیلان تصریح کرد: طرح کنونی با عنوان طرح زیرو، ذیل ستاد ساماندهی سواحل استانداری و سازمان امور اجتماعی کشور با هدف به صفر رساندن آمار غرقشدگی و با مشارکت همگانی در حال اجرا است.
وی با بیان اینکه ۷۰ درصد مغروقین در سواحل استان بومی هستند، افزود: این آمار ناشی از برداشتهای شخصی نادرست یا جریانهای همرفتی در سواحل است که نیازمند توجه به نکات و اقدامات پیشگیرانه ارائه شده توسط ناجیان غریق است.
تعداد ناجیان غریق و اعضای هلال احمر در سواحل
سلیمی به تعدد ناجیان غریق در سواحل اشاره کرد و عنوان کرد: در حال حاضر ۶۵۰ ناجی غریق و ۲۵۰ عضو هلال احمر از جمله امدادگران جوان، در سواحل حضور فعال دارند و همچنین ۱۹ کمیته برای ساماندهی سواحل فعالیت میکنند که یکی از ارکان اصلی هلال احمر در حوزه امداد و نجات محسوب میشود.
گزارش عملکرد ۵۵ روزه طرح سالمسازی
مدیرعامل هلال احمر گیلان گفت: از زمان آغاز طرح تاکنون که حدود ۵۵ روز میگذرد، خوشبختانه در ساعات اجرای طرح هیچ مورد غرقشدگی گزارش نشده و تنها یک مورد غرقشدگی خارج از ساعات اجرای طرح رخ داده است که نشاندهنده حضور مؤثر ناجیان غریق است.
وی اعلام کرد: در این مدت ۲۴۰ نفر توسط هلال احمر نجات یافتهاند و ۳۲۰۰ خدمت سرپایی ارائه شده که دو نفر از این افراد به مراکز درمانی منتقل شدهاند.
سلیمی به تشریح فعالیتهای فرهنگی و آموزشی در حوزه کودکان پرداخت و گفت: ایجاد فضای دوستدار کودک، تعبیه پارک بازی سیار، ایستگاه نقاشی و ساخت تاب و سرسره سریع الاحداث از جمله اقدامات انجام شده است که تاکنون ۶ هزار و ۵۸۰ نفر از این امکانات استفاده کردهاند.
وی افزود: در حوزه سالمندان، آموزش کمکهای اولیه و احیای قلبی و ریوی توسط پایگاههای آموزش سیار در سواحل ارائه میشود تا در صورت عدم حضور امدادگران، افراد بتوانند عملیات احیا را انجام دهند و تاکنون ۱۰ هزار و ۲۹۰ نفر از این آموزشها بهرهمند شده و ۹ هزار و ۱۵۹ نفر از خدمات آگاهیبخشی استفاده کردهاند.
توزیع بستههای فرهنگی و آموزشی
سلیمی همچنین به توزیع ۴ هزار و ۵۲۴ بسته فرهنگی و آموزشی شامل بروشور اشاره کرد و بیان داشت: ۲ هزار و ۴۲۰ نفر از اعضای فعال در سواحل حضور دارند که شامل ۲۴۴ مربی و ۲ هزار و ۱۳۰ عضو جوان در غرفههای محیط یار در سطح سواحل میشوند.
تجهیزات و نیروی عملیاتی گسترده در سواحل
مدیرعامل هلال احمر گیلان اعلام کرد: در مدت ۵۵ روز اخیر، حدود ۸۷ فروند جت اسکی، ۴۴ دستگاه آمبولانس و ۸۲۵ گشت ساحلی فعال بودهاند. بیشترین خدمات سرپایی به ترتیب در شهرستانهای لاهیجان، آستارا، رشت و خمام انجام شده که این رشد خدمات نشاندهنده افزایش حضور گردشگران در استان است.
توسعه و افزایش طرحهای سالمسازی در سطح استان
سلیمی با تاکید بر ضرورت افزایش طرحهای سالمسازی اظهار کرد: در حال حاضر ۱۱ طرح فعال است و به درخواست کمیته پیشگیری، این تعداد باید به ۳۰ طرح افزایش یابد تا با ایمنسازی بیشتر سواحل شاهد کاهش مخاطرات باشیم.
مدیرعامل هلال احمر گیلان در پایان گفت: هلال احمر بزرگترین سازمان مردمنهاد کشور و جزو پنج جمعیت برتر جهانی است که فارغ از حوزه خدمات امداد و نجات بر پیشگیری و آگاهیبخشی به مردم تأکید مستمر دارد لذا حضور فعال و گسترده نیروهای امدادی و تجهیزات مناسب در سواحل استان، نقش مهمی در حفظ امنیت و سلامت شهروندان و گردشگران ایفا میکند.
منبع خبر : خبرگزاری مهر
** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.
Friday, 25 July , 2025