طی داوری‌های انجام‌شده در مراسم اختتامیه با حضور وزیر فرهنگ‌و‌ارشاد اسلامی و دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، نوجوان کتابخوان مازندرانی، یکی از برگزیدگان ملّی جشنواره‌ی دوسالانه‌ی هدهد سفید شد.

به‌گزارش نکته آنلاین و به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی مازندران، پرنیا شعبانی، نوجوان کتابخوان و سفیر کتابخانه‌های عمومی استان، طی داوری‌های اعمال‌شده در مراسم اختتامیه‌ی جشنواره‌ی دوسالانه‌ی هدهد سفید که با حضور محمّدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ‌و‌ارشاد اسلامی و مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، عصر چهارشنبه، ۱۱ بهمن ۱۴۰۲ در کتابخانه‌ی مرکزی پارک شهر تهران برگزار شد، به‌عنوان یکی از برگزیدگان ملّی در بخش داوران نوجوان این جشنواره معرفی و تقدیر شد.

وزیر فرهنگ‌و‌ارشاد اسلامی، برگزاری جشنواره‌ی هدهد سفید را ابتکار بسیار خوبی دانست که توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور شکل گرفته و تصریح کرد: این جشنواره، فرصت خوبی است تا کودکان‌ونوجوانان کتاب‌های محبوب رده‌ی سنّی خود را انتخاب کنند؛ انتخاب کتاب برتر کودک‌ونوجوان که تحت عنوان هدهد سفید شکل گرفته است، هنوز در بسیاری کشورها اتفاق نیفتاده است و حضور داوران کودک‌ونوجوان از سراسر کشور نشان می‌دهد فرزندان عزیزِ میهن‌مان به‌همراه شور‌ونشاط، علم، دانش و آگاهی، در حال طی‌کردن سنین اصلی آموزش با همراهی کتاب هستند.

اسماعیلی افزود: کودکان‌ونوجوانان، بیشترین مخاطب عرصه‌ی کتابخوانی هستند. حوزه‌ی کودک‌ونوجوان برای ما دارای اهمّیّت است و امسال در وزارت فرهنگ‌وارشاد اسلامی، بنیاد پویانمایی را راه‌اندازی کردیم و به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رساندیم. این بنیاد بر مبنای ساخت کارهای فاخر کودک‌ونوجوان بوده و در حال شکل‌گیری است.

این مسئول ادامه داد: جای گلایه از خودمان دارد وقتی از کودکان و نوجوانان‌ ما در مورد چهره‌های محبوب‌شان سؤال می‌شود، از شخصیت‌های خارجی نام می‌برند. این کشور، سابقه‌ی دیرین فرهنگی با چهره‌هایی بزرگ دارد. باید قدر نویسندگان بزرگ کشورمان را بدانیم چراکه نویسندگان و شخصیت‌های فرهنگی کشورمان در کتاب‌هایشان روایت و محتوا تولید می‌کنند تا محصولات فرهنگی متنوّعی از جمله، فیلم، انیمیشن، لوازم‌التّحریر و… از کنار آن تولید شود.

محمدمهدی اسماعیلی در پایان با اشاره به درخواست نوجوان کتابخوان مازندرانی خاطرنشان کرد: نوجوان ساروی که امروز، مهمان این جشنواره بود، از من در مورد ساخت کتابخانه‌ی مرکزی ساری سؤال کرد که چه‌زمانی به اتمام می‌رسد؟ من قول می‌دهم تا پایان دوره‌ی اول دولت، آن را تکمیل کنیم. افزون‌بَر کتابخانه‌های مرکزی، در حال راه‌اندازی شبکه‌ی مؤثر کتابخانه‌های سیّار هستیم. قاطعانه می‌گویم در هیچ شهر و شهرستانی نرفتم مگر اینکه مطالبه‌ی اول، کتاب و راه‌اندازی کتابخانه بود. ان‌شاء‌الله تحوّلات خوبی برای حوزه‌ی کودک‌ونوجوان رقم بخورد. این کار خوب و راه‌اندازی نماد هدهد سفید که نمادی قرآنی است کاری اثربخش و درخور توجّه است. راه‌اندازی بخش مستقل کودک در کتابخانه‌های عمومی و راه‌اندازای کتابخانه‌های مختص کودک‌ونوجوان از جمله گام‌هایی است که توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی برداشته شده و تقدیم اهالی فرهیخته‌ی ادب کشور عزیزمان گردیده است