به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، عنایت‌الله بخشی، بازیگر پیشکسوت سینما، تئاتر و تلویزیون ایران، جزو یکی از چهره‌های ماندگار هنر نمایشی کشور به شمار می‌رود. او که در ۷ فروردین ۱۳۲۴ در طالقان متولد شد، بیش از شش دهه از زندگی خود را به ایفای نقش در بیش از ۱۷۰ اثر نمایشی اختصاص داده است.
عنایت بخشی با زهرا بازرجانی، نویسنده و شاعر، ازدواج کرد. بازرجانی که متولد ۱۳۳۰ در تهران است، پس از ازدواج با بخشی، بیش از پیش به امر نویسندگی پرداخت. حاصل این ازدواج دو فرزند پسر به نام‌های ابرش و آرش و یک دختر به نام بنفشه بود.
خانواده عنایت بخشی با چالش‌های بزرگی نیز در طول زندگی روبه‌رو شدند. دخترشان، بنفشه، به بیماری آنسفالیت (التهاب حاد بافت مغزی) مبتلا و در سن ۲۵ سالگی، دار فانی را وداع گفت.
همسر عنایت بخشی همچنین در گفتگویی به مشکلات مالی و محدودیت‌های زندگی این بازیگر باسابقه اشاره کرده بود. او از خاطره‌ای یاد کرد که همسرش در زمان بازی در فیلم ستارخان برای تماس با خانواده مجبور بود از تلفن خانه همسایه استفاده کند، چراکه خودشان در آن زمان تلفن نداشتند.
آغاز فعالیت هنری فعالیت عنایت‌الله بخشی در تئاتر از سال ۱۳۴۴ آغاز شد حضور در سریال‌های شاخصی همچون سربداران (۱۳۶۲)، سایه همسایه (۱۳۶۵)، امام علی (۱۳۷۵)، پهلوانان نمی‌میرند (۱۳۷۶)، ولایت عشق (۱۳۷۹) و ریحانه (۱۳۸۴)، از بخش‌های مهم کارنامه هنری عنایت بخشی در تلویزیون محسوب می‌شود.
فعالیت در تئاتر بخشی با اجرای نمایش‌های ماندگاری مانند مرده‌های بی‌کفن و دفن (به کارگردانی حمید سمندریان)، پهلوان اکبر می‌میرد (عباس جوانمرد)، میراث، ضیافت و سلطان مار (بهرام بیضایی) و همچنین مجلس زن‌کُشی (داوود میرباقری)، نقش برجسته‌ای در تئاتر ایران داشته است. او همچنین در اجرای نقالی و تعزیه‌خوانی نیز تبحر داشت.
افتخارات و جوایز وی در سال ۱۳۹۸، به همراه علی نصیریان و محمدعلی کشاورز، نخستین نشان سنگلج را به پاس سال‌ها فعالیت در عرصه تئاتر دریافت کرد. همچنین در چهل‌وسومین دوره جشنواره فیلم فجر، دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد را برای فیلم شاه نقش به دست آورد.

منبع : خبرگزاری دانشجو – snn.ir

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.