نخستین همایش تجلیل و نکوداشت ۱۷ چهره فاخر و ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه استان مازندران در قالب طرح هفت بحر هنر در تالار مرکزی ساری برگزار شد.

به گزارش نکته آنلاین ؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین همایش تجلیل و نکوداشت چهره های ماندگار فرهنگ، هنر و رسانه مازندران با اشاره به جایگاه ویژه این استان در فرهنگ و تمدن ایرانی، اظهار کرد: مازندران یکی از نقاطی است که همواره جذاب بوده و هست.

سیدعباس صالحی با اشاره به اینکه طبیعت زیبا و چشم‌نواز مازندران، همراه با افتخارات تاریخی و فرهنگی، آن را به یکی از شاخص‌ترین استان‌های ایران تبدیل کرده است، بیان کرد: به عنوان یک شهروند ایرانی، قدردان مازندران بوده، هستم و خواهم بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اهمیت مذهبی و تاریخی این خطه افزود: این استان پایگاه تشیع محسوب می‌شود و سهم قابل توجهی در هویت دینی و مذهبی کشور دارد.

وی تصریح کرد: اگر امروز مهر اهل بیت (ع) در ایران جریان دارد و مردم به آن افتخار می‌کنند، بخشی از این ارادت، ریشه در مازندران و منطقه تاریخی طبرستان دارد.

وی نقش علمی و تمدنی این خطه را برجسته دانست و اظهار کرد: مازندران و طبرستان یکی از حلقه‌های اساسی در پیوند تمدن ایرانی قبل و بعد از اسلام بوده‌اند. شخصیت‌های برجسته‌ای از این منطقه برخاستند که بدون ترک زادگاه خود، به دانشمندان معتبر دوران عباسی تبدیل شدند و تأثیرات علمی و فرهنگی گسترده‌ای برجای گذاشتند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه، به نقش فرهنگ و هنر طبرستان اشاره کرد و گفت: این منطقه از نظر آیین‌ها، اسطوره‌ها، زبان، هنر، ورزش، جشن‌ها و دیگر جلوه‌های فرهنگی، یکی از ارکان ریشه‌دار ایران محسوب می‌شود.

صالحی ادامه داد: فرهنگ طبری، با هویت تاریخی و تأثیرات ماندگارش، جایگاه مهمی در رنگین‌کمان فرهنگی ایران دارد.

وی مفاخر مازندران را یکی از ارکان ماندگار در فرهنگ ایران دانست و گفت: بزرگانی که از این خطه برخاستند، در تاریخ علم، ادب و هنر ایران زمین نقش برجسته‌ای ایفا کرده‌اند و این روند، پیوسته و مستمر بوده است و مازندران همواره در حوزه فرهنگ و دانش درخشیده است.

استاندار مازندران نیز در این همایش با اشاره به تلاش‌های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ایجاد ارتباط میان حوزه و دانشگاه، این رویکرد را گامی مهم در همگرایی سنت و مدرنیته دانست، به‌گونه‌ای که بدون اختلافات سیاسی، این دو حوزه در کنار هم قرار گیرند.

مهدی یونسی‌رستمی بر لزوم ایجاد فضایی باز در چارچوب قانون تأکید کرد و فرهنگ اسلامی را سرشار از شادی و نشاط دانست.

وی با بیان این‌که جامعه امروز به سمت شادابی و نشاط حرکت کرده است، خاطرنشان کرد: این امر حق قانونی مردم عزیز این استان است.

استاندار مازندران با اشاره به قدمت تاریخی و فرهنگی مازندران، این استان را یکی از مراکز غنی فرهنگی و هنری کشور دانست.

یونسی بر اهمیت تکریم چهره‌های ماندگار فرهنگی و هنری در سراسر کشور، به‌ویژه شهرستان‌های مازندران، تأکید کرد و گفت: این افراد میراث‌داران فرهنگ، هنر، شعر و موسیقی ما هستند و ما باید از آنان حمایت کنیم.

سید مجید پوراحمدی مدیرعامل صندوق اعتباری هنر نیز  با اشاره به رویداد هفت بحر هنر گفت : مازندران دهمین استانی است که میزبان کاروان هفت بحر هنر برای تجلیل و نکوداشت چهره های ماندگار استانی شده است .

وی با بیان اینکه تجلیل از مفاخر و پیشکسوتان، علاوه بر پاسداشت ارزش‌های فرهنگی، موجب انگیزه‌آفرینی میان نسل جوان می‌شود افزود : در آینده نزدیک برنامه تجلیل از نخبگان و جوانان استان‌ها نیز آغاز خواهد شد.

پوراحمدی ادامه داد: سال گذشته ۱۵ میلیارد تومان به صورت مستقیم و غیرمستقیم از جامعه فرهنگ و هنر مازندران حمایت شده است.

وی خاطرنشان کرد: هنرمندان و پیشکسوتان هنری و فرهنگی عمر خود را در فرهنگ و هنر صرف کردند و برای همیشه الگو هستند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر کشور افزود: ایران از غنی‌ترین فرهنگ و هنر بشری را در اختیار دارد و در مازندران که خطه پهناوری است مفاخر علم، هنر، فرهنگ، فقاهت، اندیشه و فرهیختگی باعث افتخار و مباهات است.

پوراحمدی بیان کرد: چهره‌های ماندگار باید نیکو دیده شده و با ارزش قدردانی شوند.

وی ادامه داد: تجلیل چهره‌های فرهنگی، هنری و رسانه باعث ایجاد انگیزه و تبلور استعدادهای نهفته می‌شود تا نسل جوان درس بگیرد و الگوسازی کند.

مدیرعامل صندوق اعتباری هنر کشور با اعلام اینکه در این صندوق رویداد هفت بحر هنر در استان‌ها اجرا می‌شود، ادامه داد: دهمین حضور در استان‌ها برای تجلیل از مفاخر هنری، فرهنگی و رسانه را در مازندران تجربه کردیم زیرا خانواده فرهنگ و هنر بسیار بزرگ است و مسیر تجلیل در همه استان‌ها ادامه دارد.

پوراحمدی با اشاره به اینکه در هر استان رویکردهای بزرگی داریم، گفت: سفرهای استانی، هفت بحر هنر و برای نخستین بار تجلیل از نخبگان و جوانان از دیگر برنامه‌های صندوق هنر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه این صندوق  ۱۰۱ هزار عضو دارد اعلام کرد : بیش از سه هزار عضو مربوط به هنرمندان و اهالی فرهنگ مازندران است و سال گذشته بیش از ۱۵۰ میلیارد ریال تسهیلات به اعضای مازندرانی صندوق اعتباری هنر اعطا شد و تلاش می‌کنیم که این حمایت‌ها در سراسر کشور افزایش یابد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران گفت : فعالیت‌های کمیته برگزاری این همایش از چهار ماه پیش آغاز شد و پس از اعلام فراخوان همایش به مدیران فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها، بیش از ۳۰۰ چهره حوزه فرهنگ، هنر و رسانه در فهرست این کمیته قرار گرفتند که در نهایت نام ۱۷ چهره شاخص از حوزه‌های گوناگون فرهنگی و هنری برای تجلیل و نکوداشت انتخاب شد.

محمد محمدی با بیان اینکه همه با هم تلاش داریم تا مازندران در خور اسم فرهنگی خود در کشور شاخص باشد اعلام کرد : همکارانم در اداره کل و ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان‌ها نزدیک به چهار ماه تلاش کردند تا این رویداد به مرحله اجرا برسد که جا دارد از همه دست‌اندرکاران قدردانی نمایم.

این مسئول فرهنگی اظهار کرد: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هفته گذشته در قائمشهر حاضر بودند و پس از اطلاع از برگزاری نخستین تجلیل چهره‌های ماندگار استان از این اقدام بزرگ استقبال کرده و برای حضور در جمع هنرمندان مازندرانی اعلام حضور کردند.

وی با اشاره به برگزاری همایش تجلیل از مفاخر مازندران با عنوان هفت بحر هنر، افزود: در کمتر از ۱۰ روز دوباره شاهد حضور مجدد وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مازندران هستیم که در این سفر برنامه‌های متنوع در دستور کارشان جای دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران تصریح کرد: مازندران استان اساطیر ایران است و در گوشه گوشه آن مشاهیر برجسته، فلسفه، عرفا و شعرای شاخص کشور زیست داشته و دارند.

محمدی بیان کرد: همایش چهره‌های ماندگار در شهرهای مختلف برگزار می‌شود تا به صورت مداوم در مازندران انجام شود.

وی خاطرنشان کرد: شعارمان این است که ادارات فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران خانه دوم هنرمندان است و هدف‌مان همه با هم تلاش داریم تا مازندران در خور اسم فرهنگی خود در کشور شاخص باشد