حامد یزدیان نماینده مردم اصفهان و عضو هییت رییسه کمیسیون آب،کشاورزی و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های خبرگزاری دانشجو بیان کرد : بعد از گذشت بیش از ۲ دهه که زاینده رود با خشکی و چالش‌های جدی مواجه شده بود در دولت قبل با همت همه ذی نفعان، اساتید، نخبگان و مسئولین استان، قرارگاه آبی تشکیل شد و بسته راهکار‌های احیای زاینده روی میز دولت و به ویژه مورد اهتمام رییس جمهور شهید قرار گرفت که شامل چند پروژه تامین آب و چند پروژه مدیریت مصرف بود.
نماینده مردم اصفهان گفت: پروژه‌هایی که در تامین آب تعریف شده بود عبارتند از پروژه‌ی شیرین سازی و انتقال آب از دریای عمان، پروژه‌ی انتقال آب از جنوب استان، پروژه‌ی معروف به ماندگان و پروژه‌ی راه اندازی مجدد سد و تونل سوم کوهرنگ.
او ادامه داد : درمورد انتقال آب از دریا گزینه‌های مختلف از لحاظ فنی و اقتصادی توسط کارشناسان برسی شد و اجماع بر این شد که خط مستقلی از دریا عمان آب را شیرین سازی کند و انتقال یابد به سیرجان که محل تلاقی خطوط انتقال آب خلیج فارس و عمان هست و از سیرجان به اصفهان منتقل شود.
انتقال آب از دریای عمان به اصفهان نماینده اصفهان گفت: قطعه اولی که امروز شاهد افتتاح آن هستیم ۸۰۰ کیلو‌متر لوله گذاری از اصفهان به سیرجان هست که کمتر از ۲ سال لوله گذاری‌هایی با قطر ۲ متر انجام شد که در مقایسه با رکورد‌های بین المللی و داخلی ممتاز است و جای تشکر دارد از تمامی مدیران دولت قبل و دولت فعلی، صنایع استان و تیم پروژه که مجاهدانه کار کردند.
وی افزود: شهید رییسی در آخرین سفر خود به اصفهان دستور شروع کار فاز دوم پروژه را نیز دادند که برخی از امور آن قسمت هم انجام شده است.
وی افزود: این پروژه در فاز اول با امکان انتقال ۷۰ میلیون مترمکعب به صورت موقت از خط انتقالی خلیج فارس آب را خریداری میکند و صنایع استان را بی نیاز به آب زاینده‌رود می‌کند و صنایع دیگر از آب زاینده رود آب برداشت نمی‌کنند.
یزدیان ادامه داد: در فاز دوم به عنوان نماینده مردم اصفهان امیدواریم و انتظار داریم از مسئولین ملی و استانی حجمی که از ابتدا قرار بر انتقال بود یعنی ۲۰۰ میلیون متر مکعب شیرین سازی و انتقال آب و داشتن خط مستقل برای استان در زمان مقرر خود برنامه ریزی و اجرا بشود.
وی بیان کرد: این پروژه هم از لحاظ تامین آب و هم پدافند غیرعامل یعنی اینکه یک منبع آب جدید برای استان بهره برداری کنیم لازم است.
حامد یزدیان گفت: از لحاظ فنی و اقتصادی اینکه در بلند مدت از استان دیگر خرید کننده آب باشیم قطعا به صلاح نیست و اگر بخواهیم این پروژه برای اصفهان پروژه‌ای معقول و اقتصادی باشد حتما باید خطی مجزا که شامل ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب در سال باشد و در اختیار خود استان باشد را عملی کنیم. وی ادامه داد: این طرح در کنار سایر طرح‌های تامین و‌مدیریت مصرف و درضمن کنترل بی نظمی‌هایی که در برداشت‌های بالادست حوضه است ان شاالله باعث جاری شدن رودخانه و پایداری حوضه زاینده رود می‌گردد.
درمورد دیگر طرح‌های انتقال آب به اصفهان حامد یزدیان: سایر خطوط انتقال آب به استان مانند خط انتقال ماندگان باتوجه به دستور رییس جمهور شهید در بحث مولد سازی در تامین مالی منابع این پروژه، دیگر مشکلات مالی وجود ندارد.
وی ادامه داد: کمی محدودیت در صدور مجوز‌های این پروژه داریم که انتظار داریم از شخص رییس جمهور که ورود بکنند و محدودیت‌های حاکمیتی در اجرای این پروژه را دستور به همکاری بدهند تا این پروژه هم عملیاتی بشود.
یزدیان گفت: اگر مشکلات حاکمیتی و مجوز‌ها برای پروژه ماندگان حل بشود باتوجه به شناخت و تجربه تیم پروژه انتقال آب دریا ان شاالله در زمان کوتاهی امور اجرایی این پروژه تمام می‌شود و شاهد انتقال ۲۸۰ میلیون متر مکعب آب در سال به فلات مرکزی خواهیم بود.
وی تاکید کرد: راهکار احیای زاینده رود صرفا پروژه‌های تامین آب نیست و حتما باید در مدیریت مصرف کار‌های جدی انجام بدهیم و در این حوضه باید برای قطره قطره آب برنامه ریزی گردد و باید از هر نوع اسراف و مصرف بیش از حد جلوگیری شود.
نماینده مردم اصفهان در پایان گفت: هرنوع بارگذاری جدید در حوضه زاینده رود و توسعه صنایع در پایین دست و بالادست حوضه پذیرفته نیست و همه استان‌های فلات مرکزی باید این الگو را رعایت کنند.

منبع خبر : خبرگزاری دانشجو | www.snn.ir

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.