رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به حضور رهبر معظم انقلاب در اتاق جنگ تحمیلی ۱۲ روزه به مانند سال ۵۹، افزود: ایشان با انتخاب فرماندهان جایگزین و دستورات دفاعی، پاسخ کوبنده کشورمان در کمترین زمان را سبب شدند و هسته حمایت ۹۰ میلیونی مردم ایران از کشور شکل گرفت. العالم – ایران / سیاسی
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در جریان گفت و گوی تلویزیونی خود با به تشریح ابعاد و جزییات جنگ تحمیلی ۱۲ روز پرداخت
مجری: ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت قریب به هزار نفر از هموطنان عزیز و همچنین عرض ادب و احترام خدمت شما و تشکر از اینکه این گفتگو را پذیرفتید. جناب آقای تقریبا تنش های بین اسرائیل و ایران، تنش های بسیار دیرپا و درازدامنه ای بوده که در فرایند این تنش ها به نقطه اوج آن رسیدیم و حمله مستقیم اسرائیل به ایران آغاز شد. مسأله این است که چرا تنش ها امروز به این نقطه رسیده و اسرائیل از حمله به ایران به دنبال چه اهدافی بوده است؟
قالیباف: در ابتدا عرض سلام و خداقوت به ملت عزیز و شریف ایران و آرزوی قبولی طاعات و عزاداری یکایک محبین اهل بیت(ع) را از درگاه باری تعالی دارم. در ابتدا یادی از شهدا می کنم؛ سرداران شهیدیکه عمر خود را و بیش از 40 سال در مداومت مجاهدت خود قرار دادند و در نهایت به خواسته خود(شهادت) رسیدند و امروز به برکت زحمات آنها در این نقطه قرار داریم. همچنین از دانشمندان و نخبگان در عرصه فناوری و دانش بنیان ها به ویژه صنعت هسته ای و در رأس آن ملت عزیز و شریف ایران که همواره در صحنه بودند و غیرتمندانه با مال و جان خود در همه فراز و نشیب ها از کشور عزیزمان دفاع کردند، تشکر می کنم. عرض تسلیت دارم به مناسبت ایام عزا و شهادت این عزیزان و امیدوارم هر کجا هستیم نسبت به ایران و ملت ایران وفادار باشیم. عرض ادب و احترام ویژه ای نیز خدمت فرمانده کل قوا، رهبر معظم انقلاب دارم که با تصمیم، فرماندهی و رهبری خود این موفقیت بزرگ را رقم زدند.
درباره نکته ای که اشاره کردید قطعا همین طور است و بحث ما با آمریکا و اسرائیل بسیار دیرینه است. برخی تصور می کنند مشکل ما با آمریکا از بعد از پیروزی انقلاب اسلامی آغاز شده در حالی که هر کجای تاریخ را که می نگریم مخصوصا در صد سال اخیر، همواره جای پای آمریکا با هر حکومت سیاسی که در آن بوده وجود دارد و تلاش داشته ایران را تضعیف کند. از نظر آنها، اگر ایران می خواهد قدرتمند باشد باید تمشیت امور آن با آمریکا باشد و اگر بخواهد مستقل باشد و خودش تصمیم بگیرد مثل صنعت نفت، آمریکا این اجازه را نخواهد داد.
در بخش اول اگر بخواهم به چگونگی آغاز این حمله اشاره کنم باید بگویم رژیم صهیونیستی سالیان سال بود که نماینده و ژاندارم آمریکا در منطقه بود البته همواره بر اساس بارها، نگاه تاریخی و نگاه ایدئولوژیکی خود تضاد و مخالفت هایی داشته که در دوران نتانیاهو ویژه تر شده است. شخصا معتقدم دشمنی نتانیاهو به عنوان نخست وزیر رژیم صهیونیستیبا موضوع ایران، ایرانی و باورهای آنها بیشتر است تا موضوع فلسطین. باور آنها این است که موضوع فلسطین را حل کرده و یا در حال حل آن هستند، البته با دو دولتی آن مخالف است و می گوید دولت دیگری را به رسمیت نمی شناسد، فقط مردم باشند و حکومتی هم داشته باشند اما حق دفاع از خود و یا حق داشتن ارتش و دستگاه های امنیتی را ندارند.
مجری: بیشتر شبه دولت است تا دولت.
قالیباف: شبه دولت هم نیست صرفا کسی که امور نان و آب و جمع آوری زباله ها را بر عهده داشته باشد، یعنی حق داشتن دولت که شأن یک کشور باشد را ندارند.
با نگاهی به گذشته می بینیم نتانیاهو همواره این مخالفت را داشته است چه در دوره 1996 تا سال 2000 و چه بعد از آن که مجددا روی کار آمد و از آن زمان چند دوره است که به صورت مداوم حکومت می کند. شخص نتانیاهو با همه رؤسای جمهور آمریکا فارغ از دموکرات بودن یا نبودن آنها، یک اختلاف نظری داشت که می خواست بیشتر به ایران بپردازد اما آنها بر موضوع فلسطین تأکید داشتند.
مجری: پروژه اصلی آنها ایران ستیزی بوده است.
قالیباف: بله و آن هم دلیل دارد چرا که ایران قوی و یکپارچه با باورها، تمدن و تاریخ خود در حوزه زیاده خواهی ها و باورهایی که آنها(رژیم صهیونیستی) دارند، قابل پذیرش نیست. آنها راهبردها و باورهایی دارند که برخاسته از نوع بینش سیاسی و دینی آنهاست. آنها موضوع نیل تا فرات را دنبال می کنند و به دنبال سرزمین موعود هستند که رسیدن به این هدف را با استکبار و با آنهایی که خودشان را از همه بهتر می دانند، گره زده و تصور می کنند نسبت به سایر جوامع بشری متفاوت تر هستند.
مجری: گویی اسرائیل بر اساس یک سری انگاره های نژادپرستانه شکل گرفته است.
قالیباف: بله. در حقیقت و بی شک جنگی هم که آغاز کرد با هماهنگی با آمریکا بوده چرا که رژیم صهیونیستی هیچ حرکتی را اعم از نظامی و سیاسی در سطح منطقه ای و بین المللی بدون هماهنگی با آمریکا انجام نمی دهد لذا ریشه اصلی همه اینها آمریکاست.
آنها در این مقطع 3 هدف را به صورت روشن برای خود مشخص کرده بودند که هم آنها را در رسانه ها بیان کردند، هم نتانیاهو در قالب یک فیلم ویدئویی آن را گفت و هم وزیر جنگ و وزیر دارایی آنها در این خصوص صحبت کردند. یعنی آنها به دنبال این بودند که هم تغییر نظام سیاسی ایران را رقم بزنند و هم به دنبال این بودند که پایه های قدرت ما را مورد هدف قرار دهند که یکی از آنها هسته ای بود. همچنین حوزه موشکی نیز مورد هدف آنها بود. آنها این سه هدف جدی را دنبال می کردند که به صورت رسمی نیز اعلام کردند.
امروز بنگاه های رسانه ای در دنیا در دست صهیونیست هاست و آنچه را می خواهند به جامعه القا کنند با صدای بلند، با حجم زیاد و به روش های مختلف اعلام می کنند. با نگاهی به تحلیل های صاحبنظران در اندیشکدههای آمریکایی، غربی، اروپایی و شرقی، می بینیم آنها(رژیم صهیونیستی) در هر 3 هدف خود ناموفق بودند و اینجاست که می گوییم آنها در جریان جنگ 12 روزه ای که به راه انداختند به نتیجه نرسیدند. البته نمی گویم ما آسیب ندیدیم؛ جنگ زد و خورد دارد. ما بیش از هزار شهید دادیم که بخش قابل توجهی از آنها زنان، کودکان و مردم عادی بودند اما در پایان این نبرد، موفقیت های بزرگی کسب کردیم؛ یکی از موفقیت های ما این بود که اجازه ندادیم دشمن به اهداف خود برسد و همچنین فرصت هایی نیز برای خودمان ایجاد شد.
مجری: فارغ از اهداف راهبردی اسرائیل در جنگ 12 روزه یعنی براندازی و هدف قرار دادن صنعت هسته ای و قدرت موشکی به نظر می رسد دلیل و بنیاد درگیری های اسرائیل با ایران صرفا محدود به این سه مؤلفه نمی شود. بارها گفته شده در منطقه در وضعیتی قرار گرفته ایم که گسل های ژئوپلتیک آن فعال شده لذا انگیزه اصلی و مبنای نگاه اسرائیلی نیز گویا صرفا براندازی نظام جمهوری اسلامی نیست بلکه هدف آنها خود ایران است. اکنون سوال اینجاست که چرا ایران تا این حد موضوعیت پیدا می کند و مورد کینه توزی و ستیزه جویی قرار می گیرد تا جایی که نتانیاهو پروژه و دستاورد سیاسی خود را به طور مستقیم، ایران ستیزی می داند.
قالیباف: پاسخ را باید اینگونه داد که بر فرض که ما نیز با رژیم صهیونیستی کاری نداشته باشیم اما این رژیم قطعا با ما کار دارد.
مجری: ما یعنی چه کسی؟
قالیباف: یعنی ایران. فارغ از بحث سیاسی و سیاست ما در جمهوری اسلامی که البته مهم است و باید به آن توجه شود، موقعیت جغرافیایی ایران است که بسیار مهم و بلکه مهم تر از موضوع حوزه سیاسی و سیاستی ماست.
مجری: گویا پیش از اینکه اسرائیل با سیاست ایران مشکل داشته باشد، با جغرافیای ایران مشکل دارد.
قالیباف: بله اینها لازم و ملزوم یکدیگرند. با بازگشتی به عقب و نگریستن به جنگ جهانی اول و دوم می بینیم که ایران اعلام بی طرفی کرد اما قدرت هایی که آن روز درگیر جنگ بودند هیچ کدام این بی طرفی را نپذیرفتند.
مجری: این در حالی بود که نظام سیاسی ایران در آن زمان وابسته بود و مستقل نبود.
قالیباف: متفقین و متحدین بنا به اندیشه ها، باورها، سیاست ها و خاستگاه‌های خودشان جغرافیای ایران را پل پیروزی می دانستند. این جغرافیا با این تاریخ تمدنی را در کنار مردمی قرار دهید که با این باورها و با نقشی که اسلام در حوزه انسانیت، شرافت، ظلم ستیزی، استقلال، منزلت، معرفت، قدرت، ثروت و ظرفیت های مادی و معنوی ایفا می کند در آن زندگی می کنند و باعث حیاتی شدن موقعیت آن شده اند.
از سوی دیگر این کشور یکدست و یکپارچه بوده و ایران کنونی قابل پذیرش برای رژیم صهیونیستی با چنان باورها و تفکراتی که به دنبال توسعه فضایی و سرزمینی بوده نیست. آنها بر اساس باورهای خود و با حمایت تمام‌قد آمریکا و غرب مقابل ایران ایستادند، از این رو اگر ما با آنها کار نداشته باشیم، آنها با ما کار دارند.
مجری: یعنی پیش از اینکه سیاست های ایران تولید قدرت کند، جغرافیای ایران تولید قدرت کرده است.
قالیباف: بله. این تاریخ با این جغرافیا و در کنار این باور، یک کشور مستقل قوی در بُعد مادی و معنوی است. حادثه جنگ اخیر نیز آن را نشان داد. حتما اختلاف سلیقه هایی در داخل کشور وجود داشت و حتی در برخی زمینه ها بیش از اختلاف سلیقه بود به طوری که در اصول و مبانی اصلی نظام و کشور شاهد تفاوت رویکرد بودیم اما زمانی که مورد تهاجم خارجی، آن هم تهاجم رژیم صهیونیستی و در ادامه دخالت و حمله مستقیم آمریکا قرار گرفتیم، این تمدن، باور، جغرافیا، عظمت و این ایران همه یکپارچه شده و در کنار و در حلقه مرکزی رهبر معظم انقلاب گرد آمدند و با یکصدایی یک حرف زدند و این همان قدرتی است که رژیم صهیونیستی همواره نگران آن بوده است.
باز هم به تاریخ برگردیم. به فلات ایران در گذشته بنگرید که از شمال و جنوب به کجا کشیده شده بود و تقریبا دو برابر مساحت فعلی را داشت اما به دلیل ضعف نظام های سیاسی و در جریان جنگ های مختلف طی 200 تا 300 سال گذشته از دست رفت و آخرین آن، جدایی بحرین در سال 1352 بوده است. همه این اتفاقات در نظام های سیاسی مختلف رخ داد اما ملت ایران همواره در برابر آن بحث داشتند. آن زمان نظام های سیاسی بود که در واگذاری ها نقش داشتند اما بعدتر امام(ره) در دوران جنگ تحمیلی نشان داد که می توان در برابر این تهاجمات ایستاد. رژیم بعث و صدام در جنگ علیه ما تنها نبود و همه شرق و غرب با آنها و پای کار صدام بودند. طراحی ها و تانک ها از سوی اتحادیه جماهیر شوروی صورت می گرفت، پول از طرف آمریکا و وابستگان آنها در منطقه تأمین می شد، میراژهای فرانسه را می آوردند و از ارتش های کشورهای متعدد استفاده می کردند با این حال ولایت فقیه و این نظام سیاسی(نظام جمهوری اسلامی) توانست از کیان وطن و اسلام دفاع کند.
به خاطر دارم مقام معظم رهبری آن زمان و ماه های ابتدایی جنگ و در جبهه، نماینده امام(ره) در شورای عالی دفاع بودند و ..

منبع خبر : شبکه العالم | https://fa.alalam.ir

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.