به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از استان مازندران، آیت الله محمدباقر محمدی لائینی_ نماینده ولی فقیه در مازندران,، بعدازظهر پنجشنبه(۲۲خردادماه) در دیدار رئیس، معاونین و مسئول نهاد نمایندگی ولی فقیه سازمان جهاد کشاورزی و منابع طبیعی، ضمن قدردانی از تلاش‌های صورت گرفته، اظهار کرد: کشاورزی مازندران با وجود همه زحمات، همچنان در تراز واقعی خود قرار ندارد.

وی خواستار شناسایی و رفع نقاط ضعف و کاستی‌ها و برخورد جدی با قصورها و تقصیرها در این حوزه شد و از مسئولان جهاد کشاورزی خواست با نگاهی واقع‌بینانه به وضعیت موجود، برای رفع مشکلات گام بردارند.
آیت الله محمدی لائینی با اشاره به برخی از چالش‌های اصلی در بخش کشاورزی استان، با انتقاد از عدم وجود زیرساخت‌های لازم برای صادرات محصولات کشاورزی در طول ۴۵ سال گذشته، اظهار کرد: مازندران با پتانسیل بالای خود باید تامین‌کننده محصولات کشاورزی برای کل ایران و حتی صادرکننده باشد.

نماینده ولی فقیه در مازندران، گرانی نهاده‌ها و عدم دسترسی به خوراک کافی دام را از مشکلات دامداران دانست و تصریح کرد: متاسفانه دام‌های سبک و سنگین حتی مولد هم در حوزه قاچاق و فروش، به آینده دام و دامداری مازندران ضربه‌های زیادی زده‌اند.
عضو مجلس خبرگان رهبری در مازندران با بیان مسائل مربوط به شیلات و صیادان اشاره گفت: با فروکش کردن دریا، صیادان و روستاهای همجوار با مشکلات دسترسی به دریا مواجه هستند و حتی یک راه دسترسی به دریا هم از آن‌ها مضایقه می‌شود.

این مسئول به وجود هزاران هکتار زمین بایر متعلق به “بانک زمین” اشاره کرد و یادآور شد: سال‌هاست که این زمین‌ها بدون استفاده رها شده‌اند و این در حالی است که می‌توانند نقش مهمی در تولید محصولات کشاورزی ایفا کنند.
وی با تاکید بر لزوم دانش‌بنیان شدن کشاورزی، این امر را لازمه توسعه این بخش دانست و افزود: کشاورزی ما نه دانش‌بنیان است، نه زیرساخت صادراتی دارد و نه آب مهار شده‌ای دارد.

آیت الله محمدی لائینی به عقب‌ماندگی در مهار آب‌های نزولات آسمانی و همچنین معضل آلودگی خاک کشاورزی به دلیل پسماندها و شیرابه‌ها اشاره کرد.
نماینده ولی فقیه در مازندران همچنین بر معضل تغییر کاربری‌های غیرمجاز و ساخت‌وسازهای غیرقانونی در اراضی کشاورزی که بیش از ۱۰۰هزار ویلای غیرمجاز را شامل می‌شود، تاکید کرد.

عضو مجلس خبرگان رهبری به تضادها بین کشاورزان باسابقه و منابع طبیعی بر سر اراضی اشاره کرد و خواستار حل این مشکلات شد.
این مسئول همچنین از مشکلات با “آب منطقه‌ای” بر سر بستر رودخانه‌ها و تعارض آن با اراضی کشاورزی انتقاد و بر لزوم مکانیزاسیون کشاورزی و استفاده از روش‌های نوین برای مبارزه با آفات، به ویژه مگس مدیترانه‌ای، تاکید و از عدم همکاری در تخصیص زمین برای تحقیقات در این زمینه گلایه کرد.

وی به مشکلات مربوط به دلالان و واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی در زمان برداشت محصول داخلی، به ویژه برنج، اشاره کرد و خواستار تنظیم بازار و حمایت از کشاورزان شد.
آیت‌الله محمدی لائینی همچنین بر لزوم اقدام فوری جهاد کشاورزی برای حل این مشکلات تاکید کرد و گفت: شما جهاد کشاورزی باید بجنبید، باید در این زمینه حرکت کنید، داد بکشید، فریاد بکشید، این مشکل شماست.

امام جمعه ساری با اشاره به ذخایر فراوان برنج ایرانی در انبارها، پیشنهاد داد: برای تنظیم بازار و حمایت از مصرف‌کننده، طرح کالابرگ ویژه برنج ایرانی با قیمت مناسب برای هر نفر اجرا شود که این اقدام راهی برای شکستن قیمت در بازار و متعادل کردن آن برای همه مصرف‌کنندگان است.

** انتشار مطالب دیگر رسانه ها در این سایت صرفا جهت اطلاع پیدا کردن مخاطبان از اخبار منتشر شده در فضای مجازی است و رسانه نکته آنلاین، خبر ذیل را تایید یا رد نمی کند.